MINI serisine yeni 7 vitesli çift debriyajlı şanzıman

Ototeknikveri     20 Aralık 2017 11:30

MINI üç ve beş kapılı hatchback ve cabriolet modellerinin yeni yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla sunulacağını açıkladı.

MINI serisine yeni 7 vitesli çift debriyajlı şanzıman
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Gelişmiş sürüş keyfi için etkileyici geçiş dinamikleri sunmak üzere tasarlanan” sistemde iki şanzıman tek kutuda birleşiyor. Sistemin temel bileşeni iki yağ soğutmalı ve yaş levhalı debriyajdan oluşuyor. Bunlardan birisi 2, 4 ve 6. viteslerden (çift sayılar), diğeri ise 1, 3, 5 ve 7. viteslerden (tek sayılar) sorumlu. Debriyajlardan birisi sürekli açık ve bir saniyeden kısa süre içinde yanıt vermeye hazır.

Bu tasarım sayesinde şanzıman her zaman vites geçişine hazır, böylece otomobil daha hızlı ve kusursuz bir sürüş sunuyor. Şanzıman aynı zamanda verimlilik odaklı tasarlanmış, motor durdur/başlat sistemini ve vites boşta sürüşü destekliyor. Şanzıman gerekli donanıma sahip araçlarda GPS verilerine de ulaşabiliyor.

Yeni şanzımanla donatılmış otomobillerde küçük bir elektronik vites geçiş kolu bulunacak, bu kol ileri, geri ve boş vites seçiminden sonra daima otomatik olarak orijinal pozisyonuna dönebilecek. Kolda ayrıca bir park butonu ve Spor modu bulunuyor.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo