Elektrikli 2018 Mercedes A-Serisi kar testinde görüntülendi

Ototeknikveri     22 Aralık 2017 03:11

Mercedes’in yeni A-Serisi’nin hem elektrikli hem de plug-in hibrit versiyonunu sunacağı zaten biliniyor. Yeni modelin muhtemelen hibrit versiyonu ilk kez görüntülendi.

Elektrikli 2018 Mercedes A-Serisi kar testinde görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk bakışta prototip herhangi bir A-Serisi test otomobili gibi görünüyor ancak otomobilin hibrit olduğunu düşündüren bazı işaretler var. Bunlardan en açık olanı elbette ön camdaki “Hybrid” çıkartması. Yakından baktığımızda her iki yanda birer yakıt deposu kapağı ve arka koltuğa atılmış bir “Yüksek Voltaj” uyarı işaretini görüyoruz.

 

Öte yandan, arka kısmın altına egzoz borusu var mı diye bakıldığında egzoz borusu bulunamadı. Bu da görüntülenen otomobilin hibrit mi yoksa elektrikli mi olduğu konusunda kafaları karıştırıyor. Yakıt deposu kapakları nedeniyle biz oyumuzu hibritten yana kullanmaya devam ediyoruz.

 

Yeni nesil A-Serisi 48 volt elektrikli mimari kullanacak ve plug-in hibrit versiyon 50 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak. Birkaç hafta önce ortaya çıkan iç kabin görüntülerinde Mercedes 50 km sürüş mesafesinin ipucunu vermişti.

 

Aynı zamanda Mercedes’in Renault-Nissan ile birlikte geliştirdiği yeni turboşarjlı 1.3 litre benzinli motoru A-Serisi’nde de kullanmayı planladığı biliniyor.

 

Mercedes yeni A-Serisi’ni 2018’in Mart ayında Cenevre Motor Show’da tanıtacak. ABD versiyonu A-Serisi sedan da hemen arkasından gelecek.

 

 

Son Güncelleme : 22 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo