BMW 2019 yılında 500.000 elektrikli ve hibrit otomobil satmayı hedefliyor

Ototeknikveri     23 Aralık 2017 12:49

BMW 2019 yılı sonuna kadar elektrikli ve hibrit otomobil satışlarını iki kattan fazla büyüme ile 500.000 adete çıkartmayı hedefliyor.

BMW 2019 yılında 500.000 elektrikli ve hibrit otomobil satmayı hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli otomobiller alanında bir öncü olan BMW 2013 yılında i3 pilli hatchback modelini çıkartmış ancak satışlar kısmen düşük kalmıştı. Bu dönemde firmanın yönetimi elektrikli otomobillerle ilgili tereddüte düşmüştü.

 

Günümüze gelindiğinde ise bu durum değişti. Eylül ayında BMW elektrikli otomobiller için seri üretime hazırlandığını ve 2025 yılına kadar 700 km’ye kadar sürüş mesafeleri sunan 12 tam elektrikli model çıkartacağını açıkladı.

 

Bu Pazartesi günü ise BMW’den yapılan açıklamada bu yıl dünya çapında 100.000 tam elektrikli otomobil satılmasının beklendiği, Avrupa ve ABD’de i3 ve 2-Serisi plug-in hibrit Active Tourer gibi modellere bütük ilgi olduğu belirtildi.

 

BMW CEO’su Harald Krueger kademeli olarak elektrikli otomobillere geçişi finansal olarak destekleyebilmek için yanmalı motorlu otomobiller üretmeye de devam edeceklerini belirtiyor.

 

Volkswagen Grup CEO’su Matthias Mueller ise dizel otomobiller için vergi teşviklerinin kaldırılmasını ve vergi desteğinin elektrikli otomobillere kaydırılması gerektiğini savunuyor. BMW CEO’su Harald Krueger ve sektörden bazı başka yetkililer yeşil otomobillere geçişte dizellere hala ihtiyaç olduğunu söyleyerek bu fikre karşı çıkıyor.

Son Güncelleme : 25 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo