2018 Ford Focus bahar aylarında çıkacak

Ototeknikveri     25 Aralık 2017 12:50

Otomobilin genel boyutları değişmemiş görünüyor ancak daha uzun aks mesafesi yolcuların konforunu artırıyor. Yeni model üç ve dört silindirli motorlarla gelecek.

2018 Ford Focus bahar aylarında çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Ford Focus 2018’in ilk aylarında piyasaya çıkacak. Modelin çıkışını takiben, zaman içinde farklı versiyonları da gelecek. Ford’un Opel Astra rakibi, yeni çıkan Fiesta ile benzer şekilde evrimsel nitelikte değişikliklere sahip olacak ve firmanın esnek C-class platformunu kullanacak. Yeni model beş kapılı bir hatchback olacak. Focus ve Fiesta programlarımın benzerliği sürpriz değil çünkü proje Ford’un küçük otomobiller uzmanı Darren Palmer’in yönetiminde. Palmer’in ekibi son zamanlarda Fiesta, Ka+ ve Ecosport B segmenti SUV ile başarılarını kanıtladı.

 

Yeni Focus’un uzunluğunda ya da genişliğinde değişiklik olmayacak ancak aks mesafesi 50 mm artarak daha fazla bacak boşluğu sunacak, böylece rakiplerine yetişebilecek. Otomobilin ağırlığının da 50 kg kadar azalması bekleniyor. Aerodinamik ve verimlilik bakımından da yeni otomobilde önemli gelişmeler olacak. Yeni Focus’un elektrikli bir versiyonu da piyasaya sürülecek. Bu versiyon Ford’un vaad ettiği on iki yeni elektrikli otomobilinden birisi olacak. Firma ayrıca hibrit modeller üzerinde de çalışıyor ancak şimdilik Focus hibrit ile ilgili net bir bilgi yok.

 

Focus’un motor seçenekleri arasında öncelikle 100, 125 ve 140 hp versiyonlarıyla başarılı 1.0 litre Ecoboost üç silindirli benzinli motor yer alacak. Bunun yanı sıra ST-line ve ST versiyonlarında 280 hp’ye kadar çıkan güç seçenekleriyle 1.5 litre ve 2.0 litre benzinli motorlar da sunulacak. Dizel seçenekler ise 1.5 TDCi ve ST performans modelleri için 2.0 litre dizel motordan oluşacak. 6 vitesli Powershift çift debriyajlı şanzıman, Avrupa için otomatik şanzıman seçeneği olarak sunulmaya devam edilecek.

 

Ford yüksek binişli bri Ford Active modeli de çıkartacak. Giriş versiyonları önden çekişli sürüş sistemiyle sunulurken, Kuga SUV’den alınan dört çekişli sürüş sistemi de opsiyonel olarak eklenebilecek.

 

Focus RS versiyonunun ise yeniden piyasaya çıkıp çıkmayacağı belirsiz. Ford içinden kaynaklar bu spor versiyonun en azından bir kez daha yenilenerek bayilerde boy göstereceğini söylüyor. Ford yöneticisi Jim Farlet Ford’un imajı için iyi olduğunu düşündüğü bu tip modellere özel önem veriyor.

 

Yeni Focus’un dış boyutları büyümediği halde iç kabinde daha geniş kullanım alanı sunuluyor. Kabinin dekorasyonu daha sade ve daha şık. Konsol basitleştirilerek fonksiyonların çoğu ortadaki dokunmatik ekranda toplanmış ve ön fasya daha sade ve ferah hale getirilmiş.

 

Genel görünüm ve özelliklerin çoğunu yeni Fiesta’da görme şansımız olmuştu. Yeni model özellikle multimedya sistemi ve 10 hoparlörlü B&O Play ses ssitemiyle dikkat çekiyor. Benzer sistemlerin Focus’ta da yer alması bekleniyor.

 

Ford dördüncü nesil Focus için hala detaylar üzerinde çalışıyor. Yeni Focus’un 2018 Cenevre Motor Show’da tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 25 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo