Volvo’nun yeni V40 modelinin elektrikli versiyonu iki pil seçeneğiyle gelecek

Ototeknikveri     28 Aralık 2017 03:00

Volvo V40 modelini yenilemeye hazırlanıyor. Yeni model kompakt hatchback segmentinde Volkswagen Golf ve Ford Focus gibi modellerle rekabet edecek.

Volvo’nun yeni V40 modelinin elektrikli versiyonu iki pil seçeneğiyle gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mayıs ayında tanıtılan 40.2 konseptinden tasarım bileşenlerine sahip olması beklenen yeni model XC40 ile aynı mimariyi ve aynı aks mesafesini paylaşacak. Bu sayede öncekinden daha geniş bir iç kabin sunulabilecek.

 

CMA mimarisini kullanan yeni V40 böylece farklı motorlara da yer verebilecek. Bunlar arasında D3 ve D4 dört silindirli dizeller ile T4 ve T5 benzinli motorlar da bulunacak.

 

CMA elektrikli sistemler düşünülerek tasarlandığı için yeni V40 plug-in hibrit ve tam elektrikli versiyonlar ile gelecek. Volvo Ar-Ge yöneticisi Henrik Green iki pil seçeneği sunulacağını, bunlardan birisinin daha uygun fiyatlı ancak daha kısa sürüş mesafeli olacağını, diğerinin ise daha yüksek fiyata daha fazla sürüş mesafesi ve kapasite sunacağını söyledi.

 

Volvo’nun yeni V40 modelini ne zaman piyasaya çıkartacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama olmasa da, 2019 ya da 2020 yılında çıkması muhtemel görünüyor.

 

XC40 ve V40’ın elektrikli ve hibrit versiyonları markanın CMA mimarisini kullanan ilk modelleri olmayacak. Bu rolü 2019’un ikinci yarısında çıkması beklenen performans odaklı Polestar 2 sedan modeli üstlendi.

Son Güncelleme : 29 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo