Elon Musk, Tesla’nın yeni elektrikli kamyoneti hakkında ipuçları verdi

Ototeknikveri     28 Aralık 2017 04:16

Elon Musk, Tesla Model Y crossover piyasaya çıktıktan sonra elektrikli pikap kamyonete odaklanacaklarını söyledi. Musk pikap kamyonetin sektörde devrim yaratacak yeni bir özelliği bulunacağını belirtti.

Elon Musk, Tesla’nın yeni elektrikli kamyoneti hakkında ipuçları verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Twitter takipçileri ile mesajlaşan Tesla’nın patronu Elon Musk, takipçilerine nasıl ürünler beklediklerini sordu. Takipçilerden birisi elektrikli pikap kamyonet istediklerini söyledi. Musk ise buna “Size söz veriyorum, Model Y’nin hemen ardından bir pikap kamyonet geliştireceğiz.” diye cevap verdi.

 

Model Y, Model 3’ü temel alan bir kompakt crossover ve 2019 ya da 2020’de piyasaya çıkacak. Firma yeni modelin resimlerini yayınlayarak tasarımı hakkında ipuçları verdi.

Tesla daha önce Model Y’den sonra bir pikap kamyonet, elektrikli kargo minibüsü ve yolcu minibüsü çıkartacaklarını açıklamış, bunların Model X SUV’nin platformunu kullanacağını söylemişri. Tesla aynı zamanda yeni bir Roadster ve bir tır geliştiriyor.

 

Bu tip araçların Amerika’daki popülerliği düşünüldüğünde önce pikap kamyonetin geliştirilmesi mantıklı görünyüor. Ford 2017’nin ilk 11 ayında 807.379 adet F-Serisi kamyonet sattı ve bu model – Chevrolet Silverado ve Ram kamyonetlerin önüne geçerek - ABD’nin en çok satılan taşıtı oldu.

Tesla pikap kamyonetin boyutu sorulduğunda Musk boyutların F-150 ile benzer olacağını söyledi ve “Devrim yaratacak yeni bir özelliğe yer vermek için boyutlar biraz daha büyük olabilir.” diye ekledi. Bu özelliğin ne olduğu henüz bilinmiyor.

 

Twitter oturumu sırasında Musk aynı zamanda Tesla otomobillerdeki multimedya tarayıcısının 2018’de güncelleneceğini söyledi ve mevcut versiyonun çok kötü olduğunu itiraf etti. Musk, firmasının sürdürülebilir enerji üretimi konusuna daha fazla odaklanmak istediğini ancak şimdilik önceliklerinin Model 3’ün üretimi olduğunu yazdı. Firma son aylarda Model 3’ün teslimatlarını zamanında yetiştiremiyor.

Son Güncelleme : 02 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo