Volkswagen 2017’de başarılı bir ürün kampanyası yürüttü

Ototeknikveri     29 Aralık 2017 12:27

Volkswagen bu yıl tarihindeki en başarılı ürün kampanyalarından birisine imza attı. Firma 2017 yılı içinde kompakt T-Roc SUV, altıncı nesil Polo, avangart Arteon ve Atlas (ABD) / Teramont (Çin) büyük SUV model serilerinin lansmannı yaptı. Dünya genelinde en önemli modellerden birisi olan Golf yeni teknolojilerle güncellendi. Bu arada Brezilya’da yeni kompakt sedan otomobil Virtus piyasaya sürüldü.

Volkswagen 2017’de başarılı bir ürün kampanyası yürüttü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu kıtalar arası ürün kampanyası Volkswagen Binek Otomobiller’in 2017’nin Ocak – Kasım ayları arasında (geçen yılın aynı dönemine kıyasla %4 artışla) toplam 5 milyon 417 bin 900 adet otomobil satmasını sağladı. Ek olarak, Volkswagen 2017’de yeni I.D. elektrikli model ailesinin çıkış takvimini hızlandırdı.

 

Volkswagen’in 2017 yılı model bazında özetlersek şöyle geçti:

 

Polo

Volkswagen Polo’yu yeniden tasarladı. Modele yeni sürüş yardım sistemleri, dijital kontrol araçları, multimedya sistemleri ve bağlantı özellikleri eklendi. Yeni motorlar arasında ise doğal gazlı 1.0 TGI (66 kW / 90 PS) turbo motor ve GTI’nin 2.0 TSI (147 kW / 200 PS) motoru da bulunuyor. Bu özelliklerle Polo 2017’de mühendislik ve teknoloji bakımından sıçrama yaptı diyebiliriz.

 

Golf, Golf Variant, Golf Sportsvan

İlk Golf 1974’te piyasaya çıkmıştı. 1974’ten bu yana 34 milyon adet Golf otomobil üretildi. 2017’de Volkswagen Golf, Golf Variant ve Golf Sportsvan’ın tüm versiyonları için teknik ve görsel güncellemeler yaptı. Motor seçenekleri bakımından yenilikler arasında Aktif Silindir Yönetimi ile verimli 1.5 TSI motorlar yer alıyor. Yeni benzinli mikro hibrit 1.5 TSI ACT BlueMotion (96 kW / 130 PS) geçici motor kapatma özelliği ile çevre dostu ve yenilikçi bir sürüş sistemi olarak seçenekler arasına eklendi. Bu tip inovatif motorlar Golf ile iyi uyum sağlıyor. Dünyada benzinli, dizel, doğal gaz, plug-in hibrit ve elektrikli versiyonları aynı anda sunan tek model Volkswagen Golf.

 

Virtus

Yeni Virtus dünya prömiyerini Kasım ayında Sao Paolo’da yaptı. Kompakt sedan – Polo ve Golf gibi – MQB mimarisini kullanıyor. 4.48 metre uzunluğundaki fastback model bu bakımdan Golf ve Golf Variant arasında diyebiliriz. Yeni Virtus 2017’de Brezilya’da başlayan ürün kampanyasının bir parçası. Volkswagen ülkede 2020 yılına kadar yirmi yeni model çıkartmayı planlıyor.

 

T-Roc, Tiguan Allspace ve Atlas / Teramont

SUV serisi bu yıl büyüdü. Bu kampanya 2016’da ikinci nesil Tiguan ile başlamıştı. 2017’de Volkswagen bu başarılı modeli daha uzun, beş ve yedi koltuklu Tiguan Allspace ile çeşitlendirdi. Tiguan’ın altında ise şehir ortamı için tasarlanmış karizmatik kompakt SUV, yeni T-Roc yer alıyor.

 

Tiguan’ın üzerinde yeni geliştirilen bir başka SUV de iki farklı ülkede iki farklı isimle 2017’ye başarısıyla damga vurdu; ABD için geliştirilen Atlas ya da Çin’deki adıyla Teramont. Her iki otomobil de yedi koltuklu.

 

Arteon

Passat ve Çin’e özel Phideon modellerinin arasında 2017’de yeni bir Gran Turismo çıktı; Arteon. Beş koltuklu sedan bir spor otomobilin tasarım bileşenleri ile bir fastback’in şıklığını ve genişliğini birleştiriyor. Kapsamlı sürüş yardım sistemleri sayesinde Arteon bazı yarı otomatik sürüş fonksiyonları da sunuyor. Bunlar arasında yer alan Trafik Sıkışıklığı Asistanı, yavaş trafikte (60 km/s hıza kadar) otomobili otomatik kontrol edebiliyor.

 

Up! GTI ve Touareg

2018’de Volkswagen küçük otomobil piyasasına 85 kW / 115 PS up! GTI modeli ile dinamizm katacak. Yeni modelin ön siparişleri alınmaya başlandı. Bahar aylarında ise tepeden tırnağa yenilenen Touareg gelecek.

 

I.D., I.D. CROZZ, I.D. BUZZ

Volkswagen elektrikli mobilite çağına hazır. Volkswagen’in ilk sıfır emisyonlu SUV’si I.D. CROZZ 2020’de piyasaya çıkacak. Aynı yıl kompakt I.D. modeli de çıkacak. 2022’de ise efsanevi Bulli’nin yeniden yorumu olan sıfır emisyonlu I.D. BUZZ MPV piyasada olacak.

 

Son Güncelleme : 02 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo