Yeni Mercedes-Benz A-Serisi mükemmel sürüş keyfi sunuyor

Ototeknikveri     29 Aralık 2017 02:29

Direksiyon, süspansiyon ve şaside yapılan geliştirmeler sürüş deneyimini daha da iyileştirmiş.

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi mükemmel sürüş keyfi sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes A-Serisi Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Yeni model iki farklı süspansiyon seti ile gelecek.

 

Her iki set için de ön kısımda aynı MacPherson süspansiyon kolu kullanılacak, arka kısım ise farklı olacak. Alt donanım seviyelerinde yeni geliştirilmiş torsiyon çubuğu, üst modellerde ise üçüncü nesil A-Serisi’nde bulunan multi-link süspansiyonun güncellenmiş bir versiyonu kullanılacak.

 

Gövde yapısında daha fazla ses izolasyon köpüğü kullanılmış, gürültü, titreşim ve sertlik seviyeleri azaltılmış. Yeni A-Serisi’nin elektromekanik direksiyonu seçilen modele göre sabit oran ya da değişken oranla geliyor. Direksiyon hafif olmasının yanı sıra daha hassas ve sürücünün komutlarına çok daha hızlı yanıt veriyor, bu da sürüş keyfini yükseltiyor.

 

Mercedes A-Serisi’nde görünürlüğü de artırmış. Sütunlar artık daha ince ve arka yan pencereler daha büyük. Özellikle arka kısımda etraf çok daha iyi görülebiliyor.

 

Yeniden tasarlanan A-Serisi’nin uzunluğu artmış. Aks mesafesi de eskisine kıyasla 30 mm daha uzun. İç kabinde S-Serisi’nde bulunan ile benzer geniş ekranlı bir kokpit dikkat çekiyor. Bunda en pahalı seçenek 10.3 inç ekranla geliyor. Ekranda multimedya ve navigasyon fonksiyonları dokunmatik olarak kontrol edilebiliyor.

 

Yeni A-Serisi daha üst Mercedes modellerinde bulunan bir dizi sürüş yardım sistemiyle geliyor. Bunlar arasında Exit Assist isimli kör nokta asistanı ve 360 derece kameralı Park Assist sisteminin yeni versiyonu da yer alıyor.

 

Yeni modelde beş benzinli motor seçeneği ve A35 ile A45 performans modellerinin yanı sıra dört dizel seçenek sunuluyor.

 

Yeni A-Serisi ile ilk sürüş

Medya mensupları yeni A-Serisi’nin giriş seviyesi 1.5 litre A160d dizel versiyonunu İsveç’in kuzeyinde kış testleri sırasında deneme şansı buldu.

 

Medya mensupları otomobili sadece yolcu koltuğunda deneyimlese de, ucuz süspansiyon sistemiyle dahi zorlu yollarda selefine kıyasla daha pürüzsüz ve kontrollü bir his verdiğini belirtiyorlar. Özellikle arka kısımda yoldan kaynaklı titreşim çok iyi emiliyor ve yoldaki tümsekler rahatsız etmiyor.

 

Konfordaki gelişmenin yanı sıra, gürültü, titreşim ve sertlik seviyeleri de iyileştirilmiş ve görüş açışı genişletilmiş.

 

Mercedes zaten başarılı bir model olan A-Serisi’ni daha da iyi hale getirerek sektördeki genç rakiplerine karşı güçlendirmiş görünüyor.

 

 

Son Güncelleme : 29 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo