Yeni Alfa 4C spor otomobil ve Giulietta hatchback hazırlanıyor

Ototeknikveri     01 Ocak 2018 11:15

Alfa 4C spor otomobili yeniden yaratmayı düşünüyor. Yeni nesil Giulietta hatchback modeli de yolda.

Yeni Alfa 4C spor otomobil ve Giulietta hatchback hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

 Alfa Romeo patronları yeni bir VW Golf rakibi ve 4C coupe için yeni nesil model planladıklarını açıkladılar. İki otomobil Alfa Romeo’nun yeni nesil ürünlerini tamamlamasına yardımcı olacak.

 

İtalyan markası ilk önce en çok talep gören ve karlılığı yüksek segmentlere el atıyor. Yeni bir Audi Q7 rakibi Alfa’nın bir sonraki modeli olacak ve yarı hibrit teknolojisiyle gelecek.

Alfa’nın ürün portföyünün büyütülmesi ile ilgili konuşan markanın teknik yöneticisi Roberto Fedeli “Alfa ürün serisini tamamlamak iç in C segmentinde bir ürüne ve ardından çok sportif bir modele daha ihtiyacımız olacak.” dedi.

 

Yeni hatchback ile ilgili tartışmalar hala devam ediyor ve çıkış tarihi kesinleşmedi ancak otomobilin Giulia’nın sedan platformunun kısaltılmış bir versiyonunu kullanması bekleniyor. Alfa’nın modelle ilgili en büyük sorunu, segmentin global değil yerel ağırlıklı olması nedeniyle kar marjının beklenen düzeyde olmaması.

Fedeli, Alfa Romeo’nun rekabet gücü yüksek bir spor otomobil sunmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Marka ilk önce mevcut 4C coupe otomobili güncelleyecek, ardından 4C’yi yeni bir motor ve şasi mimarisiyle baştan yaratmakla ilgili karar verecek.

 

Fedeli “Piyasada böyle bir otomobille yer almak bir seçim değil, bir zorunluluk. Safkan bir spor otomobile sahip olmak zorundayız. Bazı ufak modifikasyonlar yapıyoruz ancak daha sonra farklı bir motora yer vermek ya da mimariyi değiştirmekle ilgili karar vermeliyiz. Tahmin edebileceğiniz gibi bazı seçeneklerimiz var, birden fazla seçenek üzerinde çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Alfa 4C ile hangi yöne gitmeye karar verirse versin, otomobilde bir manuel şanzıman bulunmayacağı kesin. Fedeli, görev süresi içinde Ferrari’nin California için yeni bir manuel şanzıman geliştirdiğini ancak bunun sadece iki adet satıldığını açıkladı.

 

Son Güncelleme : 03 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo