Yeni Mercedes-Benz GLA’yı mı görüyoruz?

Ototeknikveri     03 Ocak 2018 12:16

Uzman olmayan bir göz için bu bir 2019 Mercedes-Benz A-Serisi prototipi gibi görünüyor. Yakından baktığınızda ise bundan şüphe edebilirsiniz.

Yeni Mercedes-Benz GLA’yı mı görüyoruz?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alçak oluşu ve genel duruşu A-Serisi’ne benzese de, kamuflajlı test otomobili çamurluk eklentilerine sahip, bu da hatchback modelin ya da yeni nesil GLA’nın prototipine baktığımızı düşündürüyor.

 

Lüks yarı kompakt crossover hala erken bir aşamada. Otomobil A-Serisi ile aynı mimariyi kullanacak ancak daha geniş tekerlek izleri, artırılmış yükseklik ve daha yüksek sürüş pozisyonu ile A-Serisi’nden ayrılacak.

Motor serisinin büyük kısmı GLA, A-Serisi, B-Serisi, CLA ve söylentilerde adı geçen GLB ile paylaşılacak. Bu motorlardan birisi Renault-Nissan-Mitsubishi Ortaklığı ve Daimler’in birlikte geliştridiği yeni 1.3 litre benzinli motor olacak. Yeni motor şu anda Renault Scenic ve Grand Scenic modellerinde üç güç çıkışı seçeneğiyle sunuluyor: 115PS (113hp), 140PS (138hp) ve 160PS (158hp).

 

Yeni nesil Mercedes-Benz GLA’nın iç kabini markanın diğer kompakt otomobilleri ile çok benzer olacak. Kabinde giriş seviyesinde MBUX multimedya sistemi iki 7 inç ekranla gelecek. Üst donanım seviyelerinde ise iki 10.25 inç ekran ya da bir 10.25 inç – bir de 7 inç ekran sunulacak.

 

Mercedes yeni A-Serisi’ni 2018 Cenevre Motor Show’da Mart ayında tanıtacak, ardından A-Serisi Sedan ve CLA/CLA Station modellerine odaklanacak. Bunları ise kısa süre sonra ikinci nesil GLA takip edecek. Crossover otomobilin yıl sonuna yakın ya da 2019’da çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 03 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo