Yeni Byton markası elektrikli SUV çıkartacak

Ototeknikveri     04 Ocak 2018 04:25

Çinli start-up Future Mobility (FMC) otomotivde devrim yaratma iddiasıyla yeni bir marka başlattı.

Yeni Byton markası elektrikli SUV çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Future Mobility’nin yeni markası Byton, BMW i’nin eski patronu Carston Breitfeld’e emanet.

 

Yeni marka ilk otomobili olan orta boy SUV’yi bu ayın ilerleyen günlerinde Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtacak. Otomobil 2019’da üretime girecek.

BMW i’de dört yıl mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2016 yılının Temmuz ayında FMC’ye katılan Breitfeld, Byton markasının CEO’su olarak otomobilin geliştirilmesinden sorumlu olacak.

FMC başkanı Dabiel Kirchert bu hafta Byton markasının açılışında yeni SUV’nin Audi Q5 ile benzer bir boyutta olacağını, kabin genişliğinin ise Mercedes S-Serisi ile yarışacağını söyledi.

Yeni model interaktif menülere sahip 1250 mm x 250 mm dokunmatik ekran ile geliyor. Buna direksiyona monte edilmiş ve otomobilin fonksiyonlarını kontrol eden tablet eşlik edecek.

 

Kirchert otomobilin 350 km elektrikli sürüş mesafesi ile geleceğini, 500 km’lik bir versiyonunun da bulunacağını söyledi. 10 dakika şarjla otomobil 120 km gidebilecek.

Byton otomobile 5. Seviye otonom teknolojiye uygun donanım ekleyecek, sürücü otomobilin kontrolünü tamamen yazılıma bırakabilecek. SUV ilk piyasaya çıkışında tam otonom teknolojiye sahip olmayacak, ilerleyen zamanlarda güncellemelerle teknoloji yenilenecek.

 

Bu halihazırda Tesla tarafından kullanılan bir teknik. Tesla otomobillerine otonom yazılım yüklüyor ve bunları güncellemeye devam edecek.

 

Byton SUV’nin çıkışını takiben 2021 yılı için bir sedan model planlanıyor. 2022’de ise yedi koltuklu MPV seriye katılacak.

 

FMC Çin’de bir üretim tesisi kuruyor. Tesiste 2019’dan itibaren yılda 100.000 adet otomobil üretilebilecek. İlerleyen zamanlarda tesisin kapasitesi yıllık 300.000 adete çıkacak.

 

Son Güncelleme : 05 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo