Makyajlı 2018 Porsche Macan görüntülendi

Ototeknikveri     05 Ocak 2018 09:50

Porsche'nin güncellenen sportif SUV'si Audi ile birlikte geliştirilen turboşarjlı benzinli V6 motorlar ve kozmetik değişiklikler ile geliyor.

Makyajlı 2018 Porsche Macan görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Makyajlı Porsche Macan Nisan ayında piyasada olacak. Yeni modelin test esnasında çekilen video görüntüleri şimdiden yayınlandı. Video yeni Macan'daki tasarım değişiklikleri hakkında fikir veriyor. Jaguar F-Pace rakibi yeni Macan 2021'e kadar satışta kalacak. 2021'de ise farklı motor seçenekleri ve elektrikli versiyon ile yeni nesil gelecek.

 

Porsche'nin en çok satan modelindeki stilistik değişiklikler yumuşak kalıyor diyebiliriz. Videodaki prototiplere bakarsak, ön ve arka tamponlar yenilenmiş ve hava girişleri eskisinden farklı görünüyor. Ön sis lambaları daha alçakta konumlandırılmışç

 

Porsche SUV aynı zamanda farklı LED grafiklere sahip güncellenmiş farlar ile geliyor. Far yuvalarının genel şekli aynı kalmış. Macan yapılandırılmış arka lamba lensleri kullanan ilk Porsche modeli olmuştu. Yeni modeldeki arka lambalar LED destekli lens grafiklerine sahip ve bagaj kapağında tam genişlikte reflektör paneli şeklinde.

 

Güncellenen Macan'da önce Panamera'dan alınan dokunmaya duyarlı kontrol araçları bulunması bekleniyordu ancak görüntülerdeki prototipte bununla ilgili bir ipucu yok. Prototipte 2014 modeli ile aynı kontroller görülüyor. Yine de modelin son halinde kapasitif kontroller yer alabilir.

 

Gösterge panelinde 7.0 inç, multimedya için Porsche Communication Management sistemi dahilinde 12.3 inç dokunmatik ekran bulunacak. Multimedya sistemi Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle geliyor, ayrıca Porsche Connect hizmeti ile çağrı merkezi desteği, kablosuz erişim noktası, gerçek zamanlı trafik güncellemeleri ve akıllı telefondan uzaktan erişim gibi fonksiyonlar sunuluyor.

 

Motor cephesinde, Macan'ın mevcut turboşarjlı 3.0 litre ve 3.6 litre V6 benzinli motorları 2.9 litre ve 3.0 litrelik daha gelişmiş motorlarla değiştirilecek.

 

3.0 litre formunda 11.2:1 sıkıştırma oranı sunan yeni V6, giriş seviyesi Panamera'da 329 hp güç çıkışı ve 450 Nm tork ile geliyor. Güncellenen yazılım ve ilave turboşarj besleme basıncı ile aynı motor Audi S4/S5'te ise 353 hp güç çıkışı ve 500 Nm tork sağlıyor.

 

Yeni V6'nın daha performans odaklı versiyonu ise 2.9 litre kapasite ve 10.5:1 sıkıştırma oranı ile mevcut 3.6 litre motorun yerini alacak. Panamera S'de motor 440 hp güç çıkışı ve 550 Nm tork ile geliyor.

 

Ayrıca Macan için yeni benzinli elektrikli versiyon planlanıyor. Bu versiyonda Panamera 4 E-Hybrid ile aynı sistem bulunacak. Sistemde yeni turboşarjlı 3.0 litre V6 benzinli motor elektrikli motorla birlikte toplam 462 hp güç çıkışı ve 699 Nm tork sunuyor.

 

 

Son Güncelleme : 06 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo