Skoda geliştirme merkezini büyütüyor

Ototeknikveri     09 Ocak 2018 11:54

Skoda Mlada Boleslav’daki merkezinde iki yeni şanzıman test standını faaliyete soktu. Bu sayede üretici geliştirme kapasitesini artırıyor ve Volkswagen Grubu içinde teknik uzmanlık merkezi olarak yeni bir dönüm noktasına ulaşıyor.

Skoda geliştirme merkezini büyütüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda iki yeni şanzıman test standının inşası için 5.7 milyon euro yatırım yaptı. Motor merkezinin şanzıman geliştirme departmanına yapılan yatırım toplam 8 milyo euro’yu aştı. Skoda Auto Volkswagen Grubu içinde motor ve şanzıman gibi taşıt bileşenlerinin geliştiricisi ve üreticisi olarak konumunu sağlamlaştırıyor. 2017 yılında, Çek üretici 1.16 milyon adet şanzıman üretti.

 

Firmanın iki yeni şanzıman test standı şanzıman laboratuarında kompleks ve zorlu geliştirme görevlerini yerine getirecek. Standlardan birisi fonksiyon testleri için akustik analiz aracı olarak kullanılıyor, ayrıca şanzımanın kullanım ömrünü ölçüyor. İkinci test standında ise mühendisler bütün güç aktarım mekanizmalarının kullanım ömrünü test ediyor. Bu sayede test standları yeni güç aktarım mekanizmalarının geliştirilmesinde ve mevcut üretim bileşenlerinin kalite kontrolünde yardımcı oluyor.

Skoda yeni şanzıman test standlarının da bulunduğu modern motor merkezini Mlada Boleslav’da 2014 yılının Eylül ayında açmıştı. Volkswagen Grubu ile birlikte Skoda bu merkeze toplam 53 milyon euro yatırım yaptı, bunun 8 milyo euro’su şanzıman geliştirme kısmına ayrıldı. Şanzıman merkezi 2011 – 2015 yılları arasında 2.5 milyon euro yatırımla faaliyete başladı ve yeni merkeze taşındı. Yeni açılan iki şanzıman test standının planları ise 2015 yılında yapılmıştı. Başlangıç aşamasında şanzıman laboratuarında merkezde iki mühendis çalıştı. 2017 yılı sonunda çalışan sayısı 7’ye yükseldi. 2020 yılı itibariyle merkezde 14 kişinin çalışması bekleniyor.

 

Skoda şu anda Volkswagen Grubu için üç tip şanzıman üretiyor: Mlada Boleslav’da MQ100/SQ100 ve MQ200, Vrchlabi’de ise DQ200. Skoda toplamda günlük 4880 adet şanzıman üretiyor.

 

Son Güncelleme : 11 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo