600 km menzilli Hyundai Nexo FCV Las Vegas’ta tanıtıldı

Ototeknikveri     10 Ocak 2018 03:13

Hyundai Las Vegas CES fuarında yeni yakıt hücreli modeli Nexo’yu tanıttı. Yeni model 600 km emisyonsuz sürüş mesafesi sunuyor.

600 km menzilli Hyundai Nexo FCV Las Vegas’ta tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir teknoloji öncüsü olarak lanse edilen Nexo şık bir crossover model ve Hyundai’nin 2025 yılına kadar 18 çevre dostu otomobil çıkartma planının önemli bir parçası.

 

Nexo bu yıl belirli piyasalarda satışa çıkacak ve arka aynasından görünmeyen noktaları geniş açılı kameralar sayesinde kabindeki ekranda gösterebilen kör nokta monitörü gibi yeni sürüş yardım teknolojileri ile birlikte sunulacak.

 

Nexo aynı zamanda Şerit Takip Asistanı ile gelen ilk Hyundai modeli olacak. Firma bu sistemin direksiyonu kontrol ederek otomobilin kendi şeridi içinde kalmasına yardımcı olduğunu belirtiyor. Bir diğer dikkat çeken özellik ise sensörleri ve harita verilerini kullanarak otomobilin hızını otomatik olarak ayarlayan Otoban Sürüş Asistanı.

 

Crossover model ayrıca Uzaktan Akıllı Park Asistanı fonksiyonu sayesinde özellikle dar ya da sorunlu park yerlerinde sürücülerin otomobilin içinde bulunmadan da kolayca ve güvenle park edebilmelerine imkan veriyor.

 

Nexo kendisine özel bir mimariyle geliştirildi ve bu sayede daha hafif, daha hızlı ve daha geniş. Modelde yakıt hücresi yığını, pil ve motor da bu hafifliğe katkı sağlayacak şekilde boyutlandırılmış.

 

Hyundai Nexo’nun 160 hp (120 kW) güç çıkışı ve 394 Nm tork ile gelen elektrikli motora sahip olacağını belirtiyor. Bu sayede crossover 9.5 saniyede sıfırdan 100 km hıza çıkabilecek. Bu da Tucson FCV’den daha hızlı. Yeni model 595 km (Tucson FCV’den 168 km daha fazla) elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

 

Son Güncelleme : 11 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo