CES 2018: Toyota e-Palette konsepti servis araçlarının geleceğini gösteriyor

Ototeknikveri     10 Ocak 2018 12:44

Toyota Las Vegas’taki 2018 CES fuarında tanıttığı e-Palette konsepti ile mobilitenin geleceğine göz atmamızı sağlıyor.

CES 2018: Toyota e-Palette konsepti servis araçlarının geleceğini gösteriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çalışma Toyota’nın sadece donanım ürettiği, araçların yazılımlarını ise diğer firmaların temin ettiği bir gelecek çiziyor. Toyota fuarda fiziksel konseptin yanı sıra e-Palette Ortaklığı’nı da duyurdu. Ortak girişim Pizza Hut, Amazon, Mazda ve Uber gibi partnerleri içeriyor. Bu firmaların tümü Mobilite Hizmetleri Platformu’ndan (MSPF) faydalanacak. Hedef, uygun taşıtın yanı sıra gelecek için doğru mobilite servislerini geliştirmek.

Bahsi geçen bu taşıt ise e-Palette. Toyota konseptin kişiselleştirme için açık bir iç kabinle geldiğini belirtiyor. Örneğin, otomobil üreticisi konsept taşıtın paket taşımak için, yolcu taşımak için ya da mobil e-ticaret taşıtı olarak kullanabileceğini düşünüyor.

Açık iç kabin tasarımı özek amaçlar için kişiselleştirilebiliyor, böylece farklı mobilite ihtiyaçlarına uyum sağlıyor. Bu sayede e-Palette bir servisten diğerine geçiş yapabiliyor ve firmalar aynı platformu paylaşabiliyor. Örneğin araç gündüz pizza teslimatı için, gece ise Uber taksi olarak kullanılabilecek.

 

Ek olarak, otomobil üreticisi konsepti tüm ihtiyaçlara uyması için üç farklı boyutta sunacak.

 

Farklı firmalar e-Palette araçları kendi otonom sürüş yazılımları ile kullanabilecek. Toyota’nın “Guardian” teknolojisi ise aracın doğru şekilde çalıştığını garantileyecek. Yazılımlar kullanım ömürleri içinde zaman zaman online güncellenebilecek.

Konsept henüz gerçeğe dönüşmüş değil. Firmanın başkanı Akio Toyoda, e-Palette konsepti ve ortak girişimin geleneksel araç satışları ile yeni mobilite hizmetlerini dengeleyen yeni bir iş modeli için giriş niteliğinde olduğunu belirtiyor. Toyota ilk testlere 2020’li yılların başlarında geçecek. 2020’de Tokyo’da yapılacak Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda mobilite çözümleri sunulması da gündemde.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo