Yeni Mercedes MBUX Multimedya Sistemi CES’te detaylandı

Ototeknikveri     12 Ocak 2018 04:20

Mercedes A-Serisi inovatif MBUX multimedya sistemini kullanan ilk Mercedes modeli olacak. Yeni model Las Vegas CES fuarında tanıtıldı.

Yeni Mercedes MBUX Multimedya Sistemi CES’te detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

UX “user experience” yani “kullanıcı deneyimi” ifadesinin kısaltması. Mercedes yeni multimedya sisteminin yapay zeka sayesinde öğrenme yeteneği olduğunu belirtiyor. A-Serisi müşterileri üç farklı versiyon arasından seçim yapabilecek: 7 inç boyutunda iki ekranlı giriş seviyesi sistem, birisi 7 inç diğeri 10.25 inç boyutunda iki ekranla orta seviye sistem ve en üst seviye 1920x720 piksel çözünürlüklü iki adet 10.25 inç ekranlı sistem.

 

Yeni modelde herşey dokunmatik kontroller ya da akıllı ses kontrolüyle yönetilebiliyor. Direksiyonun üzerinde dokunmatik kontrollü butonlar ve orta konsolda yeni bir dokunmatik ped bulunuyor. Bağlanabilirlik özellikleri arasında Apple CarPlay ve Google Android Auto, Çin için ise Baidu CarLife bulunuyor. İç kabinde iki klasik USB portu ve hızlı şarj için bir USB Type-C portu bulunuyor.

 

Mercedes ses kontrolünün doğal ses tanıma ile çalıştığını ve “Hey Mercedes” komutuyla aktive edilebildiğini belirtiyor. Dil asistanının dolaylı konuşmayı anlama yeteneği sürücünün “Isıyı 24 dereceye ayarla” demek yerine sadece “Üşüyorum” diyerek klima kontrolünü çalıştırabilmesini sağlıyor.

 

Yeni multimedya sistemi Mercedes me bağlantılı servisler ile gelecek. Bu kapsamda, park edilmiş araç zarar gördüğü ya da hareket ettirildiğinde mesaj gönderilmesi, akıllı telefonda araç takip özellikli sanal anahtar ve araç izin verilen rota dışına çıktığında sahibine bildirim gönderilmesi gibi özellikler sunuluyor.

 

Yeni MBUX sistemi 8 GB RAM hafızası, altı çekirdekli CPU ve seçilen versiyona göre iki farklı NVIDIA grafik kartı ile geliyor. Mercedes’in yeni MBUX multimedya sistemi Linux işletim sistemiyle çalışıyor. Mercedes yeni multimedya sisteminin en azından başlangıçta kompakt model serisini kapsayacağını belirtiyor.

Son Güncelleme : 12 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo