Renault Clio R.S.18 sınırlı versiyon Avrupa’da tanıtıldı

Ototeknikveri     12 Ocak 2018 06:07

Clio R.S. 18, F1 yarışlarından ilham alan iç kabini ile Renault’un motor sporlarındaki 40. yılını kutluyor.

Renault Clio R.S.18 sınırlı versiyon Avrupa’da tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, Formula 1 temalı Clio R.S. 18 modelini Avrupa piyasası için tanıttı. Kıta Avrupası’nda satılacak otomobil İngiltere’de piyasaya sürülmeyecek. R.S. 18 mevcut Clio R.S 220 EDC Trophy modelini temel alıyor. İki model aynı 220 hp 1.6 litre dört silindirli turbo motoru kullanıyor. Clio bu motorla 6.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Maksimum hız ise 234 km/s. Standart modelde olduğu gibi bu versiyonda da otomobilin 280 Nm maksimum tork değerine ulaşmasına yardımcı olan bir tork besleme özelliği var. Akrapovic egzoz sistemi sayesinde R.S.18 daha iyi bir egzoz sesine sahip. Clio R.S. Trophy’den alınan şasi alçaltılmış ve sağlamlaştırılmış. İki model aynı keskin sürüşü ve hidrolik sıkıştırma duraklarını da paylaşıyor.

 

R.S. 18, Renault tarafından Formula 1’deki 40. yılını kutlamak amacıyla yaratıldı. Otomobilin kaportası ön panjur ve yan etekler çevresinde sarı ve siyah şeritlerle dekore edilirken, tekerleklerin de bir kısmında sarı renk kullanılmış.

 

Tavanda çift elmas şekilli çıkartma ve büyük bir R.S. logosu bulunuyor. Renk teması Renault’un Formula 1 araçlarında da olduğu gibi sarı ve siyah.

 

İç kabinde Alcantara ve deri döşemeler, karbon fiber hava girişleri, ayrıca eşikler ile direksiyonda R.S. logoları bulunuyor. Renault otomobilden kaç adet üretileceğini henüz açıklamadı, sadece Clio R.S.18’in sınırlı sayıda üretileceği ve 2018’in ilk yarısı sona ermeden Avrupa’da satışa sunulacağı belirtildi.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo