Skoda Karoq için Mlada Boleslav’da üretim hattı açıldı

Ototeknikveri     14 Ocak 2018 03:55

Skoda Auto yeni Skoda Karoq modelinin seri üretimine ana fabrikası Mlada Boleslav’da başladı. Model ilk önce Skoda’nın Kvasiny fabrikasında üretime girmişti. Son gelişme ile birlikte artık ana fabrikada Fabia, Rapid, Octavia ve Karoq olmak üzere dört model üretiliyor.

Skoda Karoq için Mlada Boleslav’da üretim hattı açıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mlada Boleslav’da her gün 320 adet Skoda Karoq üretilebilecek. Fabrikadaki ilk Karoq bir kaç gün önce üretim bandından indi. Kvasiny fabrikası ise yeni kompakt SUV’nin üretimine geçtiğimiz Temmuz ayının sonunda başlamıştı. Karoq SUV’nin Ekim 2017’deki lansmanı ile birlikte, Skoda SUV kampanyasını tam gaz sürdürüyor. Bu atak ile birlikte gelen ilk model Kodiaq olmuştu. 

 

2017 yılında Mlada Boleslav fabrikasındaki üretim bantlarından 547.000 Skoda otomobil indi. Skoda fabrikadaki Karoq üretim bandı için 16.6 milyon euro yatırım yaptı. Yeni kompakt SUV markanın tipik duyusal ve dinamik tasarımını olağanüstü genişlikte kullanım alanı, yeni sürüş yardım sistemleri ve verimli motorlar ile birlikte sunuyor. 

 

Karoq modeli ile birlikte Skoda ilk kez bağımsız programlanabilir dijital kontrol panelini sunuyor. Karoq’un ekranı multimedya sistemiyle kişiselleştirilebiliyor ve bağlanabiliyor. LTE modülü ve Wi-Fi erişim noktası sayesinde otomobildeki tüm yolcular daima internete bağlı kalabiliyor. 

 

Skoda’nın 2025 stratejisinin bir parçası olarak, marka model portföyünü önümüzdeki yıllarda genişletmeye devam edecek. İlk odak noktası SUV portföyünü genişletmek olacak. Skoda Karoq’un ikinci üretim noktasında da üretime girmesi yeni bir dönüm noktasını temsil ediyor. Skoda Karoq, Skoda’nın iki fabrikada birden üretilen tek modeli.

 

 

Son Güncelleme : 15 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo