Ford Ranger turbo dört silindirli motorla Amerika’ya dönüyor

Ototeknikveri     15 Ocak 2018 03:46

Chevrolet’nin 2019 Silverado’yu tanıtmasından sadece saatler sonra, Ford yeni Ranger ile yanıt veriyor.

Ford Ranger turbo dört silindirli motorla Amerika’ya dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılması planlanan Ranger şu an Chevrolet Colorado ve Toyota Tacoma’nın hakimiyetinde olan orta boy kamyonet piyasasına girecek.

 

Ranger’in ön fasyasında opsiyonel LED farlarla çevrelenebilen nispeten küçük ön panjur dikkat çekiyor. Tasarımcılar aynı zamanda bombeli bir kaput, ön çamurluk hava girişleri ve kaslı tekerlek kemerlerine yer vermiş. Diğer stil özellikleri arasında dikey arka lambalar ve “RANGER” logolu bagaj kapağı bulunuyor.

 

Modelle birlikte üç donanım seviyesi sunuluyor; XL; XLT ve Lariat. Bunlara ayrıca Chrome ve Sport görsel paketleri eşlik ediyor. Hangi donanım seviyesinin seçildiği fark etmeksizin, Ranger SuperCab ve SuperCrew konfigürasyonları ile sunuluyor.

 

En dikkat çeken seçenek FX4 Off-Road paketi, araca özel amortisörler, arazi tipi lastikler ve “kalın çelik darbe önleyici plaka” ekliyor. Terrain Management sistemi dört farklı mod ile geliyor. Yeni Trail Control sistemi aracı off-road sürüşte yavaş ve istikrarlı bir tempoda tutuyor.

 

İç kabinde kalın kenarlı bir direksiyon simidi ve iki LCD ekranlı kontrol paneli bulunuyor. Model aynı zamanda konsolda metalik aksanlar ve renkli kaplama ile geliyor.

 

Opsiyonlar listesinde Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8 inç SYNC 3 multimedya sistemi ve Ford+ Alexa kişisel asistan da bulunuyor. Diğer dikkat çekici seçenekler arasında ise AC elektrik pirizleri, lüks ses sistemi ve 10 cihaza kadar destekleyen 4G LTE Wifi erişim noktası var.

 

Ford henüz teknik özellikleri detaylı açıklamadı ancak Ranger’in 2.3 litre EcoBoost dört silindirli motorunun 10 vitesli otomatik şanzımanla birlikte sunulacağı onaylandı. Arkadan çekişli sürüş sistemi standart, dört çekişli sistem ise opsiyonel olarak sunulacak.

 

Ford ayrıca aracın yüksek mukavemetli çelikten kutu tipi şasi ve mono tüp amortisörlü, çift salıncaklı süspansiyon ile geldiğini açıkladı. Diğer dikkat çeken özellikler arasında, arkada parabolik yaprak yaylar ve dört çekişli modellerde gövde altı koruma plakaları sayılabilir.

 

Güvenlik cephesinde ise Ranger, Otomatik Acil Fren, Şerit Koruma Asistanı ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi ile geliyor. Modele ayrıca Uyumlanabilir Seyir Kontrolü, Geri Sürüş Sensör Sistemi, Kör Nokta Bilgilendirme Sistemi ve Yaya Tespit Sistemi eklenebiliyor.

 

Ford Ranger, ABD’de gelecek yılın başlarında piyasaya çıkacak.  

Son Güncelleme : 15 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo