2019 Acura RDX: yenilenen Luxo SUV’den ilk fotoğraflar

Ototeknikveri     15 Ocak 2018 04:23

Acura gelecek hafta Detroit’de tanıtılacak 2019 RDX’i bir prototip olarak adlandırıyor ancak modelden ilk gelen fotoğraflar SUV’nin %99 üretime hazır olduğunu gösteriyor.

2019 Acura RDX: yenilenen Luxo SUV’den ilk fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk bakışta, RDX gelecek aylarda 2019 modeli olarak piyasaya sürüldüğünde biraz yumuşatılan ya da değiştirilen kısımlar ön ve arka tamponların alt kısımları ve kapı aynaları olacak gibi görünüyor.

 

Honda’nın sahibi olduğu Acura markası yeni nesil RDX için dramatik bir yeniden stillendirme yapmış. Acura’nın yeni tasarım dilini 2016’da Precision Cockpit ve Precision Sports Sedan çalışmalarında görmüştük. 2019 RDX ise bu tasarım dilini taşıyan ilk üretim modeli olacak.

 

Model daha sportif bir siluet, daha oyuntulu bir kaporta, arka yan pencere v noktası ve kaslı kaput gibi detaylar ve benzeri özelliklerle diğer Acura crossover modellerinden ayrılıyor ancak bu modellerle bağlantısı da anlaşılır düzeyde.

 

İç kabinde Acura MDX’in stilini alarak RDX için daha modern ve sportif bileşenlerle bir üst seviyeye taşımış. Bunlar arasında yeniden tasarlanmış direksiyonda yuvarlak orta kısım ve orta konsola bağlanan alt konsolunbiraz yükseltimesi sayılabilir. Orta konsolda ise artık multimedya sistemi için bağımsız bir ekran bulunuyor ve sistem hem düğmeler hem de dokunmatik ped ile kontrol edilebiliyor. Japon markasının bugünlerdeki düğmesiz kabin trendine pek uymadığı görülüyor.

 

Lüks kompakt crossover modelin motorları henüz onaylanmadı ancak Honda Accord 2.0 T’de bulunan 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli motora on vitesli otomatik şanzımanla birlikte yer verilmesi bekleniyor. Motor Honda Accord’da 252 hp güç çıkışı ve 369 Nm tork ile geliyor. Standart RDX’in piyasaya sürülmesinden sonra bir hibrit versiyon da seriye katılabilir.

 

2019 Acura RDX prototipinin resmi tanıtımı Pazartesi günü Detroit Motor Show’da yapılacak.

Son Güncelleme : 15 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo