Yeni 2019 VW Jetta Dieselgate skandalının etkilerini silmeye geliyor

Ototeknikveri     15 Ocak 2018 11:00

Volkswagen Jetta markanın en başarılı modellerinden birisi. Detroit Auto Show’da tanıtılan yeni nesil 2019 Jetta bu başarıyı daha da ileriye taşıyacak.

Yeni 2019 VW Jetta Dieselgate skandalının etkilerini silmeye geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

7. nesil Jetta Volkswagen’in MQB platformunu kullanıyor. Bu platform sedan otomobile daha fazla iç kabin alanı, daha iyi yakıt verimlilik değerleri, modern bir tasarım ve yüksek teknolojiler sunma olanağı veriyor.

 

Dışarıdan bakıldığında 2019 Jetta öncekinden radikal derecede farklı görünmüyor ancak kendi özgün havasına sahip. Yeni büyütülmüş ön panjur ön fasyaya hakim, bunu C şekilli LED farlar çevreliyor. Kırışık kaput otomobilin ön kısmına hoş bir hava katıyor. Yan kısımlarda eğimli tavan çizgisi sedan otomobile coupe benzeri bir siluet kazandırıyor. Arkadaki değişiklikler yeni arka lambalar, egzoz çıkışları ve keskin hatlı arka fasya ile kısıtlı.

 

MQB platformuna geçiş Jetta’ya yeni boyutlar kazandırıyor. Otomobil eskisinden daha uzun, daha geniş ve yüksek. Ön sarkıntı daha kısa, arka sarkıntı ise biraz daha büyümüş. Bunun sedan otomobile daha fazla kargo kapasitesi kazandırması beklenebilirdi ancak kapasite aynı kalmış. Öte yandan genel boyuttaki büyüme iç kabinde daha geniş kullanım alanı sunuyor.

 

Jetta’nın kabini daha yüksek kaliteli materyallerle donatılmış. 10 renkli ambiyans aydınlatması ve trapezoid havalandırma girişleri gibi öğeler iç kabine şık bir hava kazandırıyor. Yeniden düzenlenen konsol şimdi daha geniş bir ekranla geliyor, ekranın kesin boyutu henüz açıklanmadı. Ekran daha yüksekte ve sürücüye bakar konumda yönlendirilmiş. Volkswagen’in yeni, kişiselleştirilebilir dijital kokpiti yüksek donanım seviyelerinde sedanın standart kontrol panelinin yerini alıyor.

 

Coupe benzeri tavan çizgisine rağmen, Volkswagen Jetta’nın daha geniş iç kabin sunduğunu belirtiyor. Baş mesafesi, diz mesafesi ve omuz mesafesi önceki modele göre daha fazla. Daha geniş iç kabin alanına ek olarak, Jetta’nın güvenlik özellikleri de artırılmış. Otonom acil fren, ön çarpışma uyarısı, uyumlanabilir seyir kontrolü, kör nokta takip sistemi ve arka trafik uyarısı, ayrıca şerit koruma sistemi bunlar arasında yer alıyor.

 

Jetta yeni bir görünüm ve daha kaliteli bir iç kabinle gelirken, motor seçeneklerinde değişiklik yok. Sedan gücünü 1.4 litre turboşarjlı dört silindirli 148 hp (249 Nm tork) motordan alıyor. Eski modelin altı vitesli otomatik şanzımanının yerini sekiz vitesli otomatik şanzıman almış. Altı vitesli manuel şanzıman ise standart olarak geliyor.

 

Tüm değişikliklere rağmen, Jetta’nın fiyatı bir miktar düştü. 2019 Jetta ABD’de yılın ikinci çeyreğinde çıkacak ve fiyatı 18.545 dolardan başlayacak. Bu fiyat eski modelden 100 dolar daha düşük. Otomobil altı farklı donanım seviyesi ile sunulacak: S, SE, SEL, SEL Premium ve R-Line.

Son Güncelleme : 16 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo