Volkswagen Kuzey Amerika stratejisini hızlı yeniledi

Ototeknikveri     15 Ocak 2018 11:25

Detroit’te dünya prömiyeri: Yeni Jetta Volkswagen’in Kuzey Amerika kampanyasının temel taşını oluşturuyor. Volkswagen bölgede 2020 yılına kadar 3.3 milyar dolar (2.8 milyar euro) yatırım yapmayı planlıyor.

Volkswagen Kuzey Amerika stratejisini hızlı yeniledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen markası Kuzey Amerika’da bölgesel yeniden yapılanma stratejisini başarıyla sürdürüyor. Marka bugün Detroit’teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yeni Jetta modelini tanıttı. Jetta özellikle Kuzey Amerikalı müşterilerin ihtiyaçlarına göre tasarlandı.

 

Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess tanıtımda “Golf, Passat ve Beetle ile birlikte Jetta en popüler Volkswagen modellerimizden birisi, ABD’de ise bir numaralı modelimiz. Modeli tamamen yeni baştan ele alarak bir üst seviyeye taşıdık. Jetta ABD’deki gelecek başarımızda vazgeçilmez bir role sahip. 2020 yılı itibariyle ABD’de yılda en az iki yeni model tanıtacağız ve ülkedeki en önemli segmentleri kapsayacağız.” diye konuştu.

 

Jetta’nın tanıtımıyla birlikte Volkswagen Kuzey Amerika’da 2017’deki başarısını pekiştirecek. Bölgede 2017 yılı içinde 592.000 Volkswagen otomobil satıldı (2016 yılına kıyasla %1.9 daha fazla). Aynı yıl dünya çapında 6.23 milyon adet Volkswagen binek otomobil sahiplerine ulaştı. Bu rakam 2016 yılına kıyasla 250.000 adet daha fazla oldu.

 

Volkswagen Amerikan piyasasına özel modellerle bölgede atağa geçti. Hedef Kuzey Amerika’da en satılan bir kaç markadan birisi haline gelmek. Bu amaçla firma önümüzdeki üç yılda Kuzey Amerika’ya 3.3 milyar dolar yatırım yapacak. Bunun 1.2 milyar doları ABD’deki projelere gidecek.

 

Yeni Jetta markanın Kuzey Amerika atağında çok önemli bir role sahip. Chattanooga fabrikasında üretilen Atlas’a ek olarak yeni uzun aks aralıklı Tiguan ve güncellenen e-Golf modelleri de ABD’de piyasaya çıktı. Bu yıl Jetta ile birlikte Arteon modeli de ABD’de piyasaya sunulacak. Bunu 2019’da yeni Passat izleyecek. MQB mimarisiyle üretilmiş başka SUV modelleri de daha sonra gelecek.

 

Tam elektrikli pilli otomobil ailesinin ilk üyesi 2020’de gelecek ve elektrikli araçlara özel MEB mimarisini kullanacak. Amerika’da satışa çıkacak MEB platformlu ilk model bir SUV olacak.

 

Volkswagen “Transform 2025+” stratejisinin bir parçası olarak tarihindeki en büyük model atağını başlattı. Şu anda 50’den fazla yeni modelin geliştirme süreci devam ediyor. Volkswagen 2020’ye kadar 10’dan fazla yeni model sunmayı ve dünya çapında portföyünü çeşitlendirmeyi hedefiyor.

 

 

Son Güncelleme : 16 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo