2019 Kia Forte Sedan, Stinger'den Esintiler ve Yeni Teknolojiyle Tanıtıldı

Ototeknikveri     17 Ocak 2018 11:30

Kia, bu hafta Detroit Otomobil Fuarı'nda tamamen yeni ve geliştirilmiş 2019 Forte Sedan'ı tanıttı.

2019 Kia Forte Sedan, Stinger'den Esintiler ve Yeni Teknolojiyle Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil kısa süre önce çıkan yeni Stinger'e benzemekle birlikte onun kadar dinamik görünmüyor. Kia, kısa süre önce 2019 Forte için bir dizi dijital çizim yayınlamıştı.

 

Yeni Kia Forte, iç kabinde ve dışarıda görsel iyileştirmelerle birlikte gelişmiş yakıt verimliliği ve modern sürücü yardım teknolojileri, ayrıca öncekinden daha yüksek konfor seviyeleri sunuyor.

 

Kia ABD Başkan Yardımcısı Orth Hedrick yeni model için "Kompakt sedan segmenti oldukça rekabetçi ancak yeni Forte 2019 model yılı için piyasaya sunduğu tüm gelişmelerle birlikte segmentteki rekabette öne geçmeye hazır. En çok satan modellerimizden biri olan Forte'nin yeni nesli, stil, boyutlandırma ve içerikteki iyileştirmelerle, çok yönlü yaşam biçimlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kompakt bir sedan arayan sürücüler için cazip bir seçenek." dedi.

 

Stil bakımından, 2019 Forte uzun bir kaput ve kısa bir güverte ile tıpkı Stinger gibi fastback benzeri bir şekle sahip. Kia, ayrıca yeni model için daha dinamik bir duruş oluşturacak şekilde motor kapağı noktasını 12 cm geriye almış. Farlar, Stinger'de bulunanlara benzemiyor, LED arka lambalar ise Sportage crossover modelindekileri andırıyor.

 

Forte'nin toplam uzunluğu 81 cm artırılarak 4640 mm'ye çıkartılmış, bu sayede bacak mesafesi ve bagaj kapasite de artmış. Yükseklik 12.7 mm artırılarak 1440 mm'ye çıkartılırken, genişlik de 1798 mm'ye çıkartılmış.

 

İç kabinde Stinger'den esinlenilen gösterge tablosunda yuvarlak hava girişleri, 8 inç renkli dokunmatik ekran, yumuşak dokunuşlu yüzeyler ve net çizgilerle, düğmelerden neredeyse arındırılmış yatay bir tema bulunuyor. Yeni Forte, Apple CarPlay ve Android Auto ile standart olarak geliyor ve kullanıcılar Bluetooth aracılığı ile kısa mesajlarını (SMS) yüksek sesle dinleyebiliyor. Diğer bir kullanışlı özellik, bazı Android cihazların yanı sıra Apple iPhone 8 ve iPhone X ile de uyumlu olan kablosuz şarj tepsisi.

 

Kia'nın "bu segmentte şaşırtıcı bir özellik" olarak adlandırdığı bir yenilik de birinci sınıf 320 watt'lık Harman Kardon ses sistemi. Yeni modeldeki aktif güvenlik teknolojilerine gelince, Kör Nokta Çarpışma Uyarısı ve Şeritte Seyir Yardımcısı'na ek olarak, yeni İleri Çarpışma Kaçınma Yardımcısı ve Akıllı Hız Sabitleme Kontrolü karşımıza çıkıyor.

 

Güç, yakıt verimliliğini artırmak için tasarlanmış Atkinson Cycle teknolojisi ve soğutmalı bir EGR sistemine sahip ikinci nesil 2.0 litrelik dört silindirli bir motordan geliyor. Yeni motor, 6 ileri manuel veya Kia'nın yeni Akıllı Değişken Şanzımanı (IVT) ile eşleştirilebiliyor. Güç ve tork 2018 Forte'de olduğu gibi 147 HP ve 178 Nm'de kalırken, yakıt tüketimi yeni modelde tahmini 6.7 litre/100 km olacak.

 

Yeni 2019 Kia Forte, bu sene ABD'deki bayilere gelecek.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo