Makyajlı Jeep Cherokee Detroit Motor Show’da tanıtıldı

Ototeknikveri     17 Ocak 2018 09:15

Güncellenen SUV kardeş modellerle uyumlu yeni yüzü ile karşımıza çıkıyor. Jeep Cherokee, Land Rover Discovery Sport ve benzerleri ile rekabet edecek.

Makyajlı Jeep Cherokee Detroit Motor Show’da tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover Discovery Sport ve Volkswagen Tiguan’ın üst donanım seviyeleri gibi SUV’ler ile rekabet edecek yeni Cherokee özgün tasarımını bu kez kardeş modelleri ile benzer bir görünüş ile değiştiriyor.

 

Mevcut Cherokee 2.0 litre ve 2.2 litre dizel motorlarla, önden çekişli ve dört çekişli versiyonlarla geliyor. Serinin en üstünde Trailhawk versiyonu bulunuyor. Bu versiyon 270 hp gücünde 3.2 litre V6 benzinli motora sahip.

 

Bu aşamada Jeep yeni Cherokee’nin yakıt tüketimi düşük motorlarla geleceğini söylüyor. Bu motorların tamamen yeni mi yoksa mevcut motorların güncellernmiş versiyonları mı olacağını henüz bilmiyoruz.

 

Marka kısa süre önce yeni 2.0 litre dört silindirli ve ikiz turboşarjlı motorunu ve eTorque hibrit teknolojisini yeni Wrangler modeli ile birlikte tanıttı. Bu sistemin güncellenen Cherokee serisinde de sunulması muhtemel.

 

2018 Cherokee’nin iç kabininde büyük değişiklikler yok. Mevcut model 8.4 inç TFT dokunmatik ekran, DAB dijital radyo ve Bluetooth bağlantısı ile geliyor.

 

Makyajlı Cherokee’nin tanıtımını takiben Jeep Compass modelini de piyasaya sürecek. Bu model Cherokee ile giriş seviyesi Renegade arasında yer alıyor. Jeep aynı zamanda en büyük modeli Grand Cherokee Trackhawk modeli için 2018 yılı içinde 700 hp gücünde yeni bir versiyon çıkartacak.

 

Jeep genel olarak başarılı bir satış trendi yakalasa da, İngiltere’de satışların yavaşlaması ile karşı karıya. 2017’de markanın bu ülkedeki piyasa payı yarı yarıya küçülerek sadece %0.26 oldu. Yeni ve güncellenen modellerin talebi artırması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 18 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo