Volkswagen ABD için umutlarını bağladığı Jetta’yı Avrupa’da terk ediyor

Ototeknikveri     18 Ocak 2018 01:53

Volkswagen Jetta sedan modelini Avrupa piyasalarından kaldırıyor. ABD’de ise firmanın satışlarının yeniden canlanma umudu Jetta’ya bağlanmış durumda.

Volkswagen ABD için umutlarını bağladığı Jetta’yı Avrupa’da terk ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jetta ABD’de Volkswagen’in en çok satılan modeli ancak müşterilerin sedan yerine hatchback otomobilleri tercih ettikleri Avrupa’da en az satılanlar arasında.

 

Yedinci nesil Jetta Avrupa dışı piyasalardaki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. Yeni nesilin Avrupa’ya gelmesi ise planlanmıyor.

 

Volkswagen yeni Jetta’yı Pazar günü Detroit Auto Show’da tanıttı. Yeniden tasarlanan Jetta öncekinden daha geniş. Otomobilin sürüş dinamikleri, güvenlik sistemleri ve multimedya teknolojisi de yenilenmiş. Ayrıca yedinci nesil Jetta öncekine göre daha yakıt tasarruflu.

 

Jetta Volkswagen’in Golf hatchback gibi modellerinde de bulunan MQB platformuna geçiyor.

 

Otomobil 150 hp 1.4 litre turboşarjlı motoru kullanmaya devam edecek ancak motor artık daha iyi yakıt tasarrufu için sekiz vitesli otomatik ya da altı vitesli manuel şanzımanla çalışacak. Otomatik şanzımanlı modeller standart olarak durdur-başlat sistemiyle gelecek. LED aydınlatma ise standart olarak sunuluyor.

 

İç kabinde Avrupa versiyonu yeni Golf ile benzer bir kokpit bulunuyor. Kokpitte Vokswagen’in opsiyonel Car-Net multimedya sistemi Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink akıllı telefon entegrasyon uygulamaları ile geliyor.

 

Jetta’nın en üst iki donanım seviyesi SEL ve SEL Premium, Volkswagen’in Digital Cockpit ekranı ile birlikte sunuluyor. Ekran navigasyon gibi verilerin görüntülenmesine ve düzenlenmesine imkan veriyor. Opsiyonel olarak ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar, iki bölgeli klima kontrolleri ve 10 renkli kişiselleştirilebilir ambiyans aydınlatması da sunuluyor. Beş litre kapasiteli orta konsol standart boy bir iPad’i alabilecek büyüklükte.

 

Güvenlik teknolojileri

Güvenlik cephesinde Jetta standart arka kamera, çarpışma kaçınma sistemleri ve diğer güvenlik sistemleri ile geliyor. Bu sistemler arasında otonom acil fren, Jetta’ya bir taşıt yaklaştığında uyarma fonksiyonu ile kör nokta monitörü, uyumlanabilir seyir kontrolü, şeritten ayrılma uyarısı ve otomatik uzun far kontrolü bulunuyor.

 

Volkswagen modelin çıkışına yakın bir R-Line donanım seviyesi de tanıtacağını açıkladı. Bu versiyon daha sportif bir stil, özel iç kabin ve dış cephe tasarım bileşenleri, özel logolar ve gelişmiş elektronik diferansiyel ile gelecek.

 

Satışlarda düşüş

Volkswagen geçen yıl ABD’de 115.807 Jetta sattı. Bu rakam bir önceki yıla göre %4.4 daha düşüktü. Aralık ayında bu düşüş %45’e ulaştı. Avrupa’da 2017’nin ilk on ayında Jetta satışları %25 düştü.

 

Yeni Jetta yılın ilk çeyreğinde Meksika’da, ikinci çeyreğinde ise ABD’de çıkacak. Model Meksika’da üretilmeye devam edilecek. Yeni Jetta’nın ABD fiyatı 19.395 dolardan başlayacak. Başlangıç fiyatı mevcut modelden 100 dolar daha az.

 

Jetta ilk olarak Avrupa’da Golf’ü temel alan büyük bagaj kapasiteli bir otomobil olarak çıkartılmıştı. Tarihi boyunca model Vento ve Bora isimleri ile de satıldı. Jetta’nın ABD versiyonu, Avrupa versiyonlarından daha başarılı oldu.

 

Altıncı nesil Jetta 2010’da ilk kez Golf’ten farklı bir tasarımla geldi.

 

Jetta’nın yeni bir kardeş modeli Çin’de Sagitar ismiyle piyasaya sunulacak.  

Son Güncelleme : 18 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir4274 İnanılmaz bir c suv, b suv ve d suv talep patlaması varken sedan otomobiller e artık yol gözüküyor gibi..

    19 01 2018 04:16 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo