2018 Audi Q3 kış testlerinde ortaya çıktı

Ototeknikveri     19 Ocak 2018 04:24

İkinci nesil Q3'ün prototipleri test edilirken kameralara yakalandı. Yeni model BMW X1 ile rekabet edecek.

2018 Audi Q3 kış testlerinde ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İkinci nesil Audi Q3 bu Temmuz'da satışa çıkacak. Q3, Audi mühendisleri tarafından İskandinavya'da soğuk iklim koşullarında test edilirken casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.

 

Audi, olağanüstü iklim koşulları altında gelecekteki BMW X1 ve Volvo XC40 rakibinin yeni bileşenlerini test etmek için mühendislerini Kuzey Kutup Dairesi'ne gönderdi. Bu da fotoğrafçılara otomobili ince bir kamuflajla görüntülemek için fırsat verdi.

 

Yeni fotoğraflar otomobili selefinin yanında gösteriyor, böylece farklılıklar daha iyi anlaşılıyor. En göze çarpan özelliklerden birisi, yeni otomobilin aydınlatma motifleri. Önde köşeli gündüz sürüş ışıkları, arkada ise üst üste geçen bir tasarım var.

 

Sportif yeni platform, daha geniş bir iç mekan ve Audi'nin en yeni sürüş yardım sistemlerini destekleyen çağdaş elektrikli mimari ile gelen yeni Q3, Volkswagen Tiguan, Skoda Kodiaq ve Seat Ateca gibi modellerle ortak bir Volkswagen Grup programında kapsamlı bir şekilde yeniden tasarlandı.

 

Yeni Q3, kendisini daha ucuz ve küçük kardeşi olan Q2'den uzaklaştırmak için büyüdü. Henüz resmi olarak açıklanmasa da kaynaklar, otomobilin uzunluğunun 4450 mm'ye, genişliğinin 1860 mm'nin üzerine çıktığını, sırasıyla 60 mm ve 30 mm'lik bir artış olduğunu söylüyor.

 

Karşılaştırıldığında, Q2 modeli 4190 mm uzunluğunda ve 1790 mm genişliğinde, kısa süre önce piyasaya sürülen ikinci nesil Q5 ise 4660 mm uzunluğunda ve 1890 mm genişliğinde.

 

Volkswagen Grubu'nun yaygın olarak kullanılan MQB platformuna dayanan yeni Q3, 50 kg hafifledi. Bu sayede, önden çekişli sürüş sistemi ve 130 hp 1.5 litre dört silindirli benzinli motorla gelecek giriş seviyesi versiyonun ağırlığı 1350 kg'dan az olacak.

 

MQB mimarisi daha hafif olmasının yanı sıra yeni Q3'e daha fazla yapısal bütünlük de kazandırıyor. Audi içinden kaynaklar ayrıca titreşim ve gürültü seviyelerinin düşürüldüğünü, otomobilin statik ve dinamik sağlamlığının da artırıldığını belirtiyorlar. Böylece otomobil uzun yolculuklar için daha da uygun ve konforlu hale gelmiş.

 

Yeni Q3, sekiz köşeli tek çerçeveli ön panjur, köşeli ve ince LED farlar ve ön kısma hakim ağır yapılandırılmış tampon tertibatı ile önceki modele kıyasla daha iddialı bir tasarıma sahip.

 

Arkaya doğru ilerlediğimizde daha büyük tekerlek yuvaları, daha vurgulu tekerlek kemeri etekleri, kapıya monte aynalar ve yan kısımlar boyunca daha belirgin bir omuz çizgisi görüyoruz.

 

50 mm uzatılarak 2650 mm'ye çıkan aks mesafesi, biraz daha uzun kapılar kullanılmasını da sağlıyor. Arka tarafta, yeni Q3, istiridye kabuğu tipi bagaj kapağını terk ederek daha basit ve üretimi daha ucuz bir tasarıma geçmiş.

 

İç kabinde Q3 yeni A3'ten oldukça etkilenmiş bir gösterge paneli ve yeni tasarımla geliyor. Daha uzun aks mesafesi arka koltuklarda daha geniş bacak mesafesi ve hem ön hem de arkada daha fazla omuz mesafesine imkan veriyor. Arka sarkıntının da biraz uzatılması sayesinde otomobil 20 litre ekstra bagaj kapasitesi kazanıyor. Toplam kapasite 440 litre.

 

Yeni Q3'te daha üst piyasalardan gelen özellikler arasında Audi'nin yüksek çözünürlüklü Virtual Cockpit ekranı, head-up display, 9.2 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, kablosuz akıllı telefon şarjı ve Apple CarPlay / Android Auto destekli çeşitli akıllı telefon entegrasyon ve bağlantı özellikleri bulunuyor.

 

Yeni Q3, altı ileri manuel veya yedi ileri otomatik çift debriyajlı şanzıman, önden çekişli sürüş sistemi, dört çekişli sürüş sistemi gibi farklı seçenek ve kombinasyonlar sunacak.

 

En çok öne çıkan motor, Audi'nin yakın zamanda yenilenen turboşarjlı 2.5 litrelik beş silindirli benzinli motoru olacak. Motorun gücü 400 hp'ye kadar çıkıyor. S modeli ise aynı motorun 340 hp versiyonunu kullanıyor.

 

Diğer benzinli motorlar arasında 1.5 litrelik dört silindirli yeni bir turboşarjlı seçenek de var. Bu, Q3 serisine, turboşarjlı 1.4 litrelik dört silindirli motorun yerini alacak şekilde geliyor ve büyük olasılıkla 130 hp ve 150 hp olmak üzere iki farklı güç çıkışıyla sunulacak. Ayrıca, her piyasada yer alması beklenmemekle birlikte, 250 hp gücünde, turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motorun güncellenmiş bir versiyonunun da sunulması gündemde.

 

Dizelin geleceğini kuşatan belirsizliğe rağmen, Audi, 150 hp, 190 hp ve 240 hp olmak üzere üç farklı güç çıkışı ve yüksek basınçlı enjeksiyonlu 2.0 litre dört silindirli dizel motoru sunmayı planlıyor. Tüm dizel seçeneklerde bir SCR filtresi ve Euro 6 uyumluluğu için AdBlue enjeksiyonu var.

 

Geliştirme aşamasında olan bir diğer seçenek de 1.5 litre turboşarjlı dört silindirli benzinli motor ve elektrikli motoru birarada kullanacak plug-in hibrit sistem. Bu, Volkswagen Grubu’nun modüler plug-in hibrit sisteminin güncellenmiş bir versiyonu olacak. 202 hp gücündeki sistem 50 km elektrikli sürüş mesafesi ve maksimum 130 km/s hız sunacak.

 

Audi içinden kaynaklar firmanın ikinci nesil Q3 modelinin elektrikli bir versiyonu üzerinde de çalıştığını belirtiyorlar. Önden çekişli Q3 e-tron BMW ve Brilliance’nin Zinoro 60H modeli ile rekabet edebilir. Modelde muhtemelen Volkswagen e-Golf ile benzer bir sistem kullanılacak, 135 hp elektrikli motor ve 35.8 kWh lityum iyon pil 300 km elektrikli sürüş mesafesi sağlayacak.

Son Güncelleme : 19 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo