Volkswagen yeni Golf için yaptığı hazırlıkları göz önüne serdi

Ototeknikveri     22 Ocak 2018 01:41

Tedarikçileri ile birlikte, Volkswagen markası yoğun şekilde yeni nesil Golf’ü hazırlamaya devam ediyor.

Volkswagen yeni Golf için yaptığı hazırlıkları göz önüne serdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Arena’da düzenlenen “Golf 8 Tedarikçi Zirvesi”nde konuşan satın almadan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ralf Brandstätter ve kompakt modellerden sorumlu yinetici Karlheinz Hell, yeni nesil Golf’ün marka ve Wolfsburg fabrikası için önemini vurguladılar. Toplantıda aynı zamanda “Golf Topluluğu”nun getirdiği fırsatlar ve sürdürülebilir ortaklıktan kaynaklanan sorumluluklardan bahsedildi.

 

Wolfsburg fabrikası şu anda günde 2 bin adet Golf model ailesine ait otomobil üretiyor. Wolfsburg gelecekte de Golf’ün merkezi olarak kalacak. 75 hafta içinde, sekizinci nesil Golf, Volkswagen’in ana fabrikası ve Avrupa’nın en büyük otomobil üretim tesisi olan Wolfsburg’da üretim bandından inecek. Golf 108 ülkede satılıyor ve 1974 yılından bu yana 35 milyondan fazal müşteriye ulaştı. Yeni nesil Golf için yapılacak yatırım toplamda 1.8 milyar euro’yu bulacak.

 

Brandstätter 120 tedarikçiden 180 yöneticiye yaptığı konuşmada “I.D ailesi ile birlikte, yeni Golf neslinin tanıtımı marka için en önemli ürün lansmanlarından birisi olacak. Tedarikçi seçimini takiben, projede Golf’ün üretimine sorunsuz bir şekilde başlamayı içeren ikinci aşamaya geçtik.” dedi.

 

Volkswagen parça tedarik sektöründeki iş ortaklarını ürün yaratım sürecine erken aşamalardan itibaren yoğun şekilde entegre ediyor. Tedarikçiler fikirleri ve teknik çözümleri ile otomobil projelerine katkıda bulunuyor.

 

Brandstätter, Golf 8 tedarikçilerinin yüzde sekseninin zaten mevcut Golf için de anlaşmalı olduğunu belirterek, bunun karşılıklı sadakat ve güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

 

Yeni Golf’ün geliştirilmesinde kompakt modeller yöneticisi Karlheinz Hell’in önemli bir rolü var. Hell, üstlendiği sorumluluk ile tüm departmanların en iyi şekilde iş birliği yapmasını ve Golf’ün grubun finansal performansına olumlu etki etmesini sağlayacak.

 

Selefleri gibi bu model de müşterilerin ihtiyaçlarını tasarım, ekonomi, CO2 değerleri, konfor ve güvenilirliğe önem vererek karşılayacak. Hell’e göre yeni Golf otonom sürüş fonksiyonları ile Volkswagen’i bağlantılı otomobiller çağına taşıyacak. Yeni nesilde her zamankinden daha fazla yazılım bulunacak, otomobil daima internete bağlı olacak, dijital kokpit ve sürüş sistemleri bağlantı ve güvenlik bakımından standartları yeniden belirleyecek.

 

 

Son Güncelleme : 22 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo