Volkswagen I.D. hatchback üretimini Kasım 2019’da başlatacak

Ototeknikveri     23 Ocak 2018 02:45

Volkswagen elektrikli I.D. hatchback modelinin üretimine Kasım 2019’da başlanacağını açıkladı. Bu tarih, sekizinci nesil Golf otomobillerin üretim bandından inmeye başlamasından beş ay sonraya denk geliyor.

Volkswagen I.D. hatchback üretimini Kasım 2019’da başlatacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

I.D. hatchback markanın I.D. model ailesinin ilk üyesi olacak. Ailenin diğer modelleri arasında bir crossover otomobil ve ikonik VW Kombi’nin modern bir yorumu olan I.D. Buzz da bulınacak.

 

I.D. hatchback 2016’da Paris Motor Show’da konsept formunda 168 hp elektrikli motor ve 600 km elektrikli sürüş mesafesi sağlayan bir pil ile tanıtılmıştı. Üretim modelinde yer alacak motor henüz resmi olarak açıklanmadı ancak konseptteki modelin gelişmiş bir versiyonu ile devam edilebilir.

 

I.D. hatchback piyasaya çıktığında elektrikli e-Golf modeli Volkswagen’in portföyünden kaldırılacak. Benzersiz tasarımı ve avantajlı başlangıç fiyatı ile Volkswagen I.D. modelinin e-Golf’ten daha başarılı olacağını ve Nissan Leaf ya da Tesla Model 3 gibi otomobillere alternatif yaratabileceğini düşünüyor.

 

Hatchback modelin yanı sıra I.D. Crozz crossover ve I.D. Buzz ile elektrikli Volkswagen model serisi daha da genişleyecek. Volkswagen I.D. Streetmate, I.D. Cruiser ve I.D. Freeler isimlerini geçen yıl tescil ettirdi, bu da yeni modellerin yolda olduğunun bir işareti.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo