2018 Mercedes-Benz A-Serisi Sedan Ağustos’ta satışa çıkacak

Ototeknikveri     23 Ocak 2018 03:40

Markanın en küçük sedan modeli bir AMG A45 versiyonu ile Audi RS3 Sedan’a rakip olacak.

2018 Mercedes-Benz A-Serisi Sedan Ağustos’ta satışa çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz A-Serisi Sedan test esnasında görüntülendi. Yeni modelin Ağustos’ta satışa çıkması bekleniyor. Görüntülenen üretim öncesi model Şanghay otomobil fuarında tanıtılan konsepte kıyasla daha yumuşatılmış bir tasarıma sahip. Öte yandan, özellikle agresif far tasarımı gibi bazı kısımlarda A-Serisi’ne ait estetik ipuçları fark ediliyor.

 

2019’da çıkması beklenen yeni CLA, A-Serisi Sedan’ın yanında konumlanacak daha şık görünümlü bir model olacak. A-Serisi Sedan ise bu ikilinin tasarım ve sürüş bakımından sportif üyesi olacak.

 

Mercedes’ten bir sözcü modellerin E-Serisi ve CLS arasındaki ilişkiye benzer bir bağlantıya sahip olacağını, benzer özelliklerine rağmen farklı müşteri kitlelerine hitap edeceklerini belirtti.

 

A-Serisi Sedan ailesi için bir 48V plug-in hibrit model de planlanıyor. Bu modelde 1.4 litre benzinli motorlu hibrit sistem ve dokuz vitesli otomatik şanzıman bulunacak. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesi 50 kilometre olacak.

 

Mercedes-AMG A45 versiyonu ise Audi RS3 Sedan ile rekabet edecek. Diğer versiyonların motorları A-Serisi ile paylaşılacak. Motorlar daha iyi yakıt ekonomisi ve düşük emisyonlar için güncellenecek. Seçenekler arasında en çok öne çıkan 1.4 litre ve 1.2 litre versiyonları ile Mercedes – Renault M282 dört silindirli benzinli motor olacak. 1.2 litrelik versiyon henüz resmi olarak onaylanmadı.

 

Ayrıca, 1.6 litre ve 2.0 litre M260 benzinli motorların yeni modelde yer alması planlanıyor. Tüm dizel modeller ise 2.0 litre dört silindirli motorlarla gelecek.

 

A-Serisi Sedan modelinin iç kabini A-Serisi hatchback ile neredeyse tamamen aynı. Sedan modelde Mercedes’in tam genişlikte dijital kontrol paneli ve multimedya ekranı da yer alacak.

 

Yeni A-Serisi’nde S-Serisi’nden alınacak sürüş yardım sistemleri kullanılacak. Bu sistemler otomobilin belli hızlarda direksiyon ve freni otonom şekilde idare etmesine imkan veriyor.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo