YENİ QASHQAİ, 1.2 DIG-T, 1.6 DIG-T, 1.5 DCİ VE 1.6 DCİ (XTRONİC) TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:39

Yeni Qashqai\'nin teknik detayları belli oldu.

YENİ QASHQAİ, 1.2 DIG-T, 1.6 DIG-T, 1.5 DCİ VE 1.6 DCİ (XTRONİC) TEKNİK ÖZELLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sürüş konforu, rafinelik ve aktif güvenlik teknolojileri konularında segmentinin İlideri olma hedefiyle yolla çıkan iinci nesil Qashqai'şık ve sportif tasarımıyla da öne çıkıyor. Nissan Technical Centre Europe'da geliştirilen yeni Qashqai, öncüsüne göre 49 mm daha uzun, 20 mm daha geniş ve 15 mm daha alçak bir yapıya kavuşmuş. Heybetli ve kaslı ifadesinden bir şey kaybetmeyen yeni Qashqai, büyüyen boyutları ve azalan yüksekliği ile daha oturaklı bir görünme kavuşmuş. 4.379 mm uzuluğa, 1.800 mm genişliğe ve 1.600 mm yükseliğe sahip olan yeni nesil Qashqai'nin öncüsünde 410 litre olan bagaj hacmi değeri, yeni nesilde 20 litre artarak 430 litreye ulaşmış. Öncüsüne göre 150 mm daha yükseğe açılabilen bagaj kapağına sahip olan yeni Qashqai, çift katlı bagaj zemini ve değişken iç mekanıyla puan topluyor. 

Yeni geliştirilen sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman seçeneğini de sunmaya başlayan yeni Qashqai, hepsi turbo beslemeli olan iki benzinli ve iki de dizel motor alternatifine sahip olacak. Güncel nesilde olduğu gibi dört tekerlekten çekiş sistemini de sunmaya devam eden aracın, tüm motor seçeneklerinde, Start/Stop sistemi standart olarak sunulacak. 

1.2 DIG-T 115PS (85kW)

İlk nesilin baz versiyonlarında görev yapan 117 hp güç ve 158 Nm tork üreten 1.6 litrelik atmosferik benzinli motorun yerini alan, 1.2 litrelik yeni turbo beslemeli benzinli motor, 115 hp güç ve 190 Nm'lik tork değerleriyle, daha esnek sürüşün yanında daha başarılı hızlanma değerleri vaad ediyor. Tüketim ve emisyon değerlerinde de 1.6 litrelik motora göre daha başarılı olan yeni 1.2 DIG-T motor, yeni Qashqai'nin 6 ileri oranlı manuel şanzıman ile birlikte 5.6 litrelik ortalama tüketim ve 129 gr/km'lik emsiyon değerlerine imza atmasını sağlıyor. Bu sayede baz motora sahip yeni Qashqai, öncüsüne göre ortalama 0.6 litre daha ekonomik ve 15 gr/km daha çevreci bir görüntü çiziyor.

1.6 DIG-T 150PS (110kW)

2014 yılının yazında yeni Qashqai'nin motor gamına eklenecek olan yeni 1.6 litrelik turbo benzinli ünite, aracın en güçlü motor seçeneği olmasıyla öne çıkacak. Önceki nesilde yer almayan bu motor seçeneği de, turbo besleme sistemi sayesinde ürettiği 150 hp güç ve 240 Nm tork değeri ile en güçlü benzinli motor seçeneği olurken, düşük emisyon, olağanüstü yakıt verimliliği ve yüksek performansı birleştirme iddiasını taşıyor. Yüksek tork değeri ile düşük ve orta devirlerde aracın rahatlıkla hareket etmesini sağlayan 1.6 DIG-T, 1.2 litrelik kardeşi ile aynı olan 5.6 litrelik ortalama tüketim değerine sahip.1.6 DIG-T motora sahip yenş Qashqai'nin emsiyon değeri ise 132 gr/km.

1.5 dCi 110PS ( 81kW )
 
Ödüllü direkt enjeksiyonlu 110 hp güç üreten 1.5 litrelik dizel ünite, yeni Qashqai'den sunulan en ekonomik ve en çevreci motor seçeneği olmasıyla öne çıkıyor. Renault Nissan ortaklığının bir ürünü olan 1.5 litrelik dCi motorun altıncı neslininde, yeniden mühendislik uygulamalarıyla 20 Nm tork artışı sağlanmış. Bu sayede, daha verimli, daha düzgün ve daha rafine bir şekilde çalışan 1.5 litrelik dCi ünitenin, iç yapısında yapılan önemli değişiklikler ile de daha sessiz ve titreşimsiz çalışması sağlanmış. Yeni hafif bileşenler ile ağırlığı azaltılan motorun, kabin içine giden sesinin de azaltılması sağlanmış. 0.5 saniye içerisinde tepki veren, yüksek verimli akıllı yönetim teknolojisine sahip otomatik Start/Stop sisteminde desteğiyle yeni Qashqai, 100 km'de 3.8 litrelilk ortalama tüketim ve 99 gr/km'lik emsiyon değerlerine ulaşabiliyor. 
 
1.6 dCi 130PS ( 96kW )
 
Yeni Qashqai'nin dizel motor seçeneklerinin en üstünde yer alan 1.6 litrelik dCi ünite, 130 hp gücü ile kendi segmentindeki en başarılı rmotorlardan biri olmasıyla dikkat çekiyor. Kompakt ve hafif olmasının yanında, yüksek performans ve düşük tüketim değerleri sunmasıyla öne çıkan 1.6 dCi ünitede kullanılan, düşük basınçlı egzoz gazı devirdaim sistemi, düşük sıcaklıkta, egzoz gazı geri dönüşümü ile, daha düşük azot oksit ve karbondioksit emisyon değerlerinin elde edilmesini sağlıyor. Isı yönetim sistemiyle, daha düşük tüketim değerlerinin yanında, sürtünme kayıplarının da minimize edildiği 1.6 litrelik ünite ile, hem 4x2 hem de 4x4 çekiş sistemi tercih edilebiliyor. Yeni geliştirilen ve Xtronic adı verilen otomatik şanzıman seçeneği ile de tercih edilebilen 1.6 litrelik dizel motor, önden çekiş ve manuel şanzıman ile 4.4 litre ortalama tüketim ve 115 gr/km emisyon değerlerine ulaşılmasını sağlıyor. Güçlü dizel motor, otomatik (Xtronic) şanzıman ve önden çekiş ile birlikte 4.6 litrelik ortalama tüketim ve 119 gr/km emisyon değerlerine imza atan yeni Qashqai, dört tekerlekten çekiş sistemi ve manuel şanzıman ile birlikte, 4.9 litre yakıt tüketirken, 129 gr/km emisyon değerine sahip.
 
 

 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo