Audi emisyon nedeniyle 127.000 otomobili geri çağıracak

Ototeknikveri     23 Ocak 2018 04:11

Almanya’nın Motorlu Taşıtlar Kurumu KBA, Audi’nin en yeni Euro 6 dizel modellerinde yasadışı emisyon kontrol yazılımı tespit etti. KBA, Audi’den bu otomobilleri geri çağırmasını istedi.

Audi emisyon nedeniyle 127.000 otomobili geri çağıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geri çağırma kapsamında A4, A5, A6, A7 ve A8 sedan modelleri ile Q5 ve Q7 SUV’ler bulunuyor. Olay, Almanya’daki 77.600 otomobili etkileyecek. KBA etkilenen otomobillerin motor yönetim sistemlerinin gerçek trafikte emisyon azaltma önlemlerini kapattığını, laboratuar testlerinde ise otomatik açtığını tespit etti. KBA Audi’nin A8 serisi sedan modelinin tip onayını iptal edebileceğini söyledi.

 

Audi modellerin Temmuz ayında V-6 ve V-8 TDI motorlu 850.000 dizel otomobil için yaptığı geri çağırmaya dahil edildiğini açıkladı. Firma söz konusu araçlardaki motor kontrol yazılımının tamamen revize edileceğini, test edileceğini ve KBA’nın onayına sunulacağını belirtti.

 

Audi, KBA ile işbirliği içinde uzun süredir dizel otomobillerdeki düzensizliklerle ilgili araştırma yaptığını söyledi. Firmadan yapılan açıklamada “Bu sistematik ve detaylı değerlendirme kapsamında KBA, V-6 TDI motorlu Audi modellerine yönelik bir bildiri yayınladı.” denildi.

 

Kasım ayında Audi Avrupa’da yazılım düzeltmesi için sınırların üzerinde nitrojen oksit tespit ettiği 5000 otomobili geri çağırmıştı. Markanın sahibi Volkswagen Grubu’nun 2015 dizel emisyon skandalında yüksek Nox emisyonlarını ABD’li yetkililerden sakladığı ortaya çıkmıştı.

 

Volkswagen de yine bir yazılım aracılığı ile laboratuar testlerinde otomobilin gerçek yol koşullarından 40 kat daha düşük emisyon göstermesini sağlamıştı.

 

Skandalda pek çok Audi modelinin de adı geçti. Audi’nin söz konusu yazılımı edindiği ancak skandalın ortaya çıktığı dönemde araçlarında kullanmadığı söylenmişti. Audi ve Volkswagen konuyla ilgili hiç bir zaman bir açıklama yapmadı.

 

Geçen ay Audi emisyon maniplasyonundan etkilenen dizel otomobilleri tespit etmek için kurduğu çalışma ekibini de dağıttı.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo