Yeni 2019 Mercedes B-Serisi MPV’lerin ölmediğini kanıtlıyor

Ototeknikveri     26 Ocak 2018 04:11

Yeni 2019 Mercedes B-Serisi MPV’lerin ölmediğini kanıtlıyor

Yeni 2019 Mercedes B-Serisi MPV’lerin ölmediğini kanıtlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çok sayıda ana akım üretici MPV piyasasından tamamen çekildi ve SUV’lere odaklandı. Buna rağmen Mercedes ve BMW bu tip araçlar için hala ciddi bir müşteri kitlesi olduğuna inanıyor.

 

Yeni B-Serisi’nin kardeş modeli A-Serisi’ni takiben 2019’da çıkması bekleniyor.

 

Mercedes’in satış ve pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi Britta Seeger, MPV modellerle devam etmenin kârlı olup olmadığı sorulduğunda “B-Serisi ile kesinlikle devam edeceğiz. Bu konuda hiç bir şüphemiz yok. B-Serisi çok saygın bir ürün. Bu segmentte her geçen gün daha fazla rakibimiz çıkıyor, bu da hala devam etmeye değer bir segment olduğunu gösteriyor. Öte yandan, elbette bu boyutta SUV’lere de sahip olmalıyız.” dedi.

 

Yeni B-Serisi, A-Serisi’nden ince LED farlar gibi bazı tasarım özellikleri alacak. Yeni platform ilk kez plug-in hibrit teknolojisine de imkan veriyor, ayrıca seriye yeni benzinli ve dizel motorlar da katılacak.

 

Mevcut otomobilde de olduğu gibi, sadece beş koltuklu oturma düzeni sunulacak. Yedi koltuklu bir araç isteyenler ise yeni çıkacak GLB SUV’ye yönelebilecek.

 

B-Serisi’nin en açık rakibi kısa süre önce yenilenen versiyonu tanıtılan BMW 2 Serisi Active Tourer. Modelden yılda 100.000 adet civarı satılıyor ve lüks MPV segmentinin lideri olarak görülüyor. BMW tek MPV modelini önemli bir araç olarak görüyor çünkü Active Tourer’i satın alan müşterilerin yaklaşık beşte dördü markaya yeni gelenlerden oluşuyor.

 

Lüks Alman markalarından Audi’nin de bir MPV üreterek diğer Alman rakiplerin arasına katılıp katılmayacağı henüz bilinmiyor. Bu tip araçlar için genel piyasa hala düşüş eğiliminde.

 

Öte yandan, BMW ve Mercedes’in bu alandaki çabaları MPV’lerin elektrikli sürüşe adapte etmeye uygun araçlar olduğunu ve pratik karakterlerinin bazı ülkelerde büyüyen yolculuk paylaşım piyasasında önemli bir rol oynayabileceğini yansıtıyor.

 

 

Son Güncelleme : 26 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo