Yeni 2018 Volvo V60 ilk kez görüntülendi

Ototeknikveri     26 Ocak 2018 04:07

Volvo ikinci nesil V60 station modelinin geliştirme sürecine devam ediyor. Otomobil casus fotoğrafçılar tarafından ilk kez görüntülendi.

Yeni 2018 Volvo V60 ilk kez görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görüntülenen test otomobilinde bilindik kamuflajın yanı sıra katmanlar halinde siyah bir materyal de yeni V60 modelinin tasarımını gizlemek için kullanılmış. Sol ön kısımda bir panel kamuflajsız bırakılmış, bu da yeni V60 modelinin plug-in hibrit sistemle geleceğini doğruluyor. Volvo’nun 2019 yılı itibariyle bütün portföyünü elektrikli hale getireceği biliniyor, dolayısı ile bu sürpriz olmadı. Genel olarak bu Mk2 Volvo V60 test otomobili yıllardır Volvo station otomobillerde gördüğümüz geleneksel kutu benzeri şekli devam ettiriyor.

 

Çok fazla değişikliğe uğramayacak bir diğer nokta da iç kabin. Volvo’nun tüm 60 serisi otomobilleri (XC60, S60 ve V60), 90 serisi ile benzer bir konsolu paylaşacak (XC90, S90 ve V90). Kabinde dikey dokunmatik ekran ve yüksek kaliteli materyaller yer alacak.

 

V60 henüz görmediğimiz S60, XC60 SUV ile aynı SPA platformunu kullanacak. Bu nedenle bilindik Volvo tasarım özellikleri portföyde büyük otomobillerden daha aşağılara doğru yayılacak. XC60 ile aynı LED farlara sahip son V60 fotoğrafları da bunu kanıtladı.

 

Otomobilin gücünü bir dizi dört silindirli benzinli ve dizel motordan alması bekleniyor. S90 ve V90’dan gelecek D4 v4 D5 motorlara T8 plug-in hibrit sistem ve T5 benzinli motor da katılabilir. S60 ve V60 ile SPA platformundaki diğer otomobiller için üç silindirli motor da gündemde. Volvo’nun sekiz vitesli manuel şanzımanı modellerin çoğunda ön tekerleklere güç verecek ancak dört çekişli sürüş sistemi ve manuel şanzıman seçeneği de bazı versiyonlarda mevcut olacak.

 

405 hp T8 modelinden daha küçük ve daha ekonomik bir hibrit sistem de V60 ve S60 için planlanıyor. Bu sistemde yeni gelecek 40 serisi modellerinden piller ve motorlar bulunabilir. 40 serisinde Geely ile ortak geliştirilen daha küçük bir platform bulunacak.

 

Volvo ürünlerinde güvenlik her zaman önemli yer tutuyor, yeni S60 ve V60 da bu anlamda farklı olmayacak. Pasif çarpma koruması ile modern aktif güvenlik kiti, otomatik acil fren, arka çapraz trafik uyarısı ve yarı otonom sürüş teknolojileri yeni modellerde yer alacak.

 

 

Son Güncelleme : 27 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo