Güncellenen Kia Optima Kore’de piyasaya çıktı

Ototeknikveri     26 Ocak 2018 05:44

Kia Optima, K5 adı ile bilindiği Kore için makyajlandı. D segmenti sedanın tasarımı revize edilirken, yeni teknolojiler de eklendi.

Güncellenen Kia Optima Kore’de piyasaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ön kısımda otomobil üreticisinin imzası niteliğindeki “kaplan burnu” ön panjuru bulunuyor, güncelleme ile panjura dikey çıtalar eklenmiş. Bunun yanı sıra tampon da yenilenmiş. Seçilen versiyona göre sis lambaları ve farlar LED, projektör ya da ampul tipinde geliyor.

 

Benzer şekilde, 16 – 18 inç arası boyutlarda çok kollu ya da sportif iki renk tasarımlı dört farklı jant boyutu seçeneği var. Arkaya doğru ilerlediğimizde, arka lambaların yeni grafiklerle geldiğini ve reflektörlerin daha yukarıda konumlandığını görüyoruz. Revize edilmiş difüzör kısmı da entegre oval biçimli egzoz çıkışlarıyla bu değişikliklere eşlik ediyor.

 

İçeride, Optima alışıldık konsol yerleşimini devam ettiriyor ancak daha yeni dokunmatik ekranlı multimedya sistemiyle geliyor. Diğer yenilikler arasında direksiyon tasarımı, opsiyonel kapitone deri koltuklar ve LED ambiyans aydınlatması var.

 

Krell ses sistemi, ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar, iki bölgeli klima kontrol sistemi ve Cluster Ionizer, arka camlarda perdeler ve elektronik park freni yine dikkat çeken özellikler arasında. Optima aynı zamanda çevre görünümü kamera sistemi ve seyir kontrolü ile şerit koruma sistemlerini birleştiren Otoban Asistanı ile geliyor.

 

Motor seçenekleri arasında üç ve dört silindirli benzinli motorlar 2.0L CVVL (163 PS/196 Nm), 2.0L LPI (153 PS/196 Nm ve manuel şanzıman, 151 PS/194 Nm ve otomatik şanzıman) ve 1.6L T-GDI (180 PS/265 Nm) bulunuyor. Tek dizel seçenek ise 141 PS gücünde ve 340 Nm torka sahip 1.7 litre motor. Şanzıman seçenekleri arasında altı vitesli manuel ve otomatik, ayrıca dizel ve turbo modeller için yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman bulunuyor.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo