İkinci nesil Mercedes CLA hazırlanıyor

Ototeknikveri     26 Ocak 2018 06:27

Yeni nesil A-Serisi, B-Serisi, GLA ve GLB crossover modellerinin yanı sıra, Mercedes-Benz yeni CLA üzerinde de çalışıyor.

İkinci nesil Mercedes CLA hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şık görünümlü dört kapılı coupe kısa süre önce Almanya sokaklarında testte görüntülendi. Otomobil daha önce de İsveç’in kuzeyinde ortaya çıkmıştı. Buna rağmen Mercedes henüz tasarım detaylarını açığa çıkartmıyor.

 

Beklendiği üzere, prototip plastik kaplama ve ağır kamuflaj ile gizlenmiş. Kamuflaj özellikle in kısma odaklanıyor. 2020 CLA’nın, AMG GT konseptinden ve geçen Aralık ayında tanıtılan CLS’den bazı stil özellikleri alacağını biliyoruz.

 

İç kabinde markanın diğer kompakt otomobilleri ile benzer bir görünüm bekleniyor. Konsolda iki ekranlı MBUX (Mercedes-Benz User Experience) sistemi bulunacak. Multimedya sistemi en üst donanım seviyelerinde iki 10.25 inç ekran, daha düşük versiyonlarda iki 7 inç ekran, orta seviye modellerde ise bir 7 inç, bir 10.25 inç ekranla geliyor.

İkinci nesil CLA dört silindirli benzinli motorlar kullancak. Bunlar arasında 1.3 litre Daimler-Renault tarafından ortak geliştirilen motor, ayrıca bazı dizeller de bulunacak. Daha sonra elektrikli bir versiyon da gelebilir.

 

AMG’nin bir CLA45 versiyonu üzerinde çalıştığı düşünülüyor. Bu versiyon 2.0 litre turboşarjlı motoru yeni çıkacak A45 ile paylaşacak (400 hp) ve Audi RS3 Sedan, BMW M2 Coupe gibi modellerle rekabet edecek.

 

Henüz kesin çıkış tarihi belli değil ancak yeni Mercedes-Benz CLA’nın 2019 civarında gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo