Yeni 2019 DS 3 Crossback SUV ilk kez görüntülendi

Ototeknikveri     29 Ocak 2018 08:26

Yeni DS 7 Crossback modelinin küçük kardeşi DS 3 Crossback casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi. DS, SUV piyasasındaki varlığını hızla büyütmek istiyor ve yeni model 2019’da satışa çıkacak.

Yeni 2019 DS 3 Crossback SUV ilk kez görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

PSA mühendisleri MINI Cıuntryman ve Audi Q2 ile rekabet edecek yeni modeli soğuk hava testlerinden geçiriyor. Gelecek yılın başında bayilere ulaşacak araç için bu testler önemli bir aşama.

 

Görüntülenen üretim öncesi test otomobili hala kamuflajlı ancak otomobilin genel şekli görülebiliyor. Fotoğraflar DS 7 Crossback’in profilinin daha küçük bir form faktörüne uyarlanacağını, otomobilin geri kalan kısımlarının ise mevcut DS 3 stil özelliklerini DS 7 Crossback özellikleri ile birleştireceğini gösteriyor.

 

Yeni model, Peugeot 208 ile birlikte PSA’nın CMP platformunu kullanan ilk modellerden olacak. CMP platformu elektrikli araçlara yönelik olduğu için yeni modelin elektrikli bir versiyonu da hazırlanabilir.

 

Geçen yıl Tokyo Motor Show’da konuşan DS markasının Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı Eric Apode küçük bir DS SUV modelin hazırlandığı ipucunu vermişti. Apode “DS’nin 2010’dan bu yana sattığı 650.000 otomobilin üçte ikisi DS 3 modeliydi. Elbette son 6 – 7 yılda DS 3 aracılığı ile markamıza gelen çok sayıda müşteriden faydalanacağız.” demişti.

 

Apode sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun ötesinde, piyasaların evrimden geçtiğini görüyoruz. Aynısını MINI ile de görüyoruz. Countryman SUV benzeri modeller çok popüler, üç kapılı hathcback satışları ise düşüyor. Bu Audi için de geçerli. Dolayısı ile en karlı araçlar hangisi ise, en çok satış neredeyse bunlara bakıyoruz ancak DS 3 müşterilerini de unutmuyoruz. Yeni nesil küçük DS otomobillerde çok sayıda kişiselleştirme seçenekleri, sınırlı versiyonlar ve pek çok başka yenilik olacak.”

 

Apode aynı zamanda yeni küçük DS modelinin CMP şasi kullanabileceğini söyledi ve yeni platformun yeni segmentlere giriş için önem taşıdığını belirtti.

 

Yeni modelin doğrudan DS 3 modelinin yerini alması beklenmiyor. DS 3 en az 2020’ye kadar yeni modelin yanı sıra satılacak, multimedya sistemleri güncellenecek ve yeni özel versiyonlar hazırlanacak.

 

Öte yandan, bir diğer DS süpermini otomobilin 2023’e kadar çıkacağını söylenen altı yeni modelden birisi olmadığı anlaşılıyor. Bu noktadan sonra böyle bir otomobil için kesin bir plan olmadığı düşünülüyor. DS 3 Crossback PSA’nın e-CMP elektrikli şasi parçalarını kullanan ilk küçük otomobili olacak. Bu DS’nin Crossback’i tam elektrikli bir otomobil olarak da sunabileceği anlamına geliyor. DS tarafından yayınlanan bilgiler 115 hp elektrikli motor ve 450 km elektrikli sürüş mesafesi sağlayan 50 kWh pil kullanılacağını gösteriyor.

 

Bu versiyon geleneksel versiyonlardan kısa süre sonra çıkacak. PSA ilk e-CMP otomobil olacak DS 3 Crossback’in 2019’da bayilerde olacağını açıkladı. Bu model DS’nin elektrikli portföyünde DS 7 Crossback’in plug-in hibrit versiyona katılacak.

 

DS 7 Crossback, DS markasının dört temel prensibi olan tasarım, konfor, Fransız lüksü ve teknolojiyi birleştiriyor. Bu modelin tasarım özellikleri kendisinden sonra gelecek pek çok yeni modele de örnek olacak.

 

Eric Apode bunlara örnek olarak ön ve arka lambalar ve ön panjuru örnek veriyor. Bunun gibi önemli kısımlar farklı modellerde aynı tasarımla kullanılarak bir aile duygusu yaratılacak.

Son Güncelleme : 30 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo