Honda Civic “dizel karşıtı” mesajlardan etkilenmeyecek

Ototeknikveri     30 Ocak 2018 01:45

2017’de dizel satışlarındaki düşüşe karşın, Honda İngiltere yöneticisi David Hodgetts yeni Honda Civic dizel modelini firma için çok önemli görüyor.

Honda Civic “dizel karşıtı” mesajlardan etkilenmeyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Honda Civic dizel 2017’de dizele talepte yaşanan azalmaya karşın firma için önemli bir model olacak. İngiltere’de 2017 yılında dizel otomobil satışları %17.1 düştü. Bu düşüş hükümetten gelen dizel karşıtı mesajlara bağlanıyor. David Hodgetts olumsuz gelişmelere rağmen İngiltere’deki Civic satışlarında dizelin payının hala %40’larda olmasını beklediklerini belirtiyor.

 

Hodgetts piyasadaki gelişmeler ve Civic’ten beklentileri ile ilgili şunları söyledi:

 

“Benzinli Civic ile güzel bir başarı yakaladık ve bazı eski dizel müşterilerimizi de benzinli model ile geri kazandık. Buna rağmen dizelin de hala önemli bir piyasası var. Civic dizel modelin genel satışlarının artmasına katkı sağlayacak. Satışlarda dizelin payı bakımından sektör ortalaması olan %40’ı hedefliyoruz. Özellikle kurumsal müşteriler bireysel müşterilere kıyasla dizeli daha fazla tercih ediyor. Bu yıl hem perakende hem de kurumsal satışlarda başarılıydık ve dizel ile ilgili sorunlara karşın genel satışlarımız iyi bir şekilde yükseldi.”

 

“Hükümetin dizel karşıtı mesajları ile ilgili olarak, gerçeklere dayalı bir tartışmaya ihtiyaç var. Bildiğimiz gibi dizeller bazı sürüş ortamları için ve uzun mesafe yolculuklarında özellikle iyi sonuç veriyor. Benzinli modeller daha çok şehir ortamına uygun. Dizel için hala yer var ve bunun düşük CO2 emisyonu açısından en iyi teknoloji olduğu kanıtlandı. Elektrikli teknolojileri sadece belli bir tempo ile yaygınlaştırabilirsiniz, bu birdenbire olmayacak. Müşterilere suncağımız çevre dostu çözümler aynı zamanda ulaşılabilir fiyatlarda olmalı.”

 

Honda nihai çözümün hidrojen olduğuna inanıyor. Öte yandan Hodgetts hidrojenin yaygınlaşması için daha yapılacak çok iş olduğunu belirtiyor: “Hidrojen teknolojisinin maliyeti o kadar yüksek ki üreticiler çok az sayıda hidrojenli otomobil üretiyor. Firmalar hidrojen altyapısının yetersiz olduğunu söylüyor ancak bu altyapıyı otomotiv sektörü geliştirmezse kim geliştirecek? Honda doğru bir vizyonla bu teknolojiyi 10 – 15 yıl önce geliştirmeye başladı. Hidrojen çok pahalı ve ticari olarak uygun bir hale gelmesi uzun zaman alacak. Yine de gelecekte en uygun ve nihai çözümün hidrojen olacağına inanıyoruz.”

Son Güncelleme : 01 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo