Kia SP konsepti yeni bir SUV’nin habercisi

Ototeknikveri     31 Ocak 2018 01:35

Kia gelecek yıl üretime sokacağı yeni SUV’si ile dünyanın en hızlı büyüyen otomobil piyasalarından birisine girecek.

Kia SP konsepti yeni bir SUV’nin habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia’nın SP konsepti Hindistan Auto Expo’da tanıtılacak ve aynı zamanda markanın Hindistan’a ilk girişini temsil ediyor. İpucu görselleri yayınlanan konseptin güçlü bir omuz çizgisi ve arkaya doğru konik bir pencere hattına sahip olduğu görülüyor.

 

Dünyanın en hızlı büyüyen yeni piyasasında net bir marka kimliği yaratmak için, otomobilin diğer Kia modellerinde de kullanılan dar ön panjur ile gelmesi bekleniyor.

 

Bir Kia sözcüsü modelin Hindistan dışında sunulmasının şu an planlanmadığını ancak tasarım ve teknik özelliklerinin bazılarının başka yeni modellerde kullanılabileceğini belirtti.

Kia yeni modelde hangi motorların kullanılacağını açıklamaktan kaçınıyor ancak otomobilin “gelişmiş teknoloji” sunacağı belirtiliyor. Bu da geleneksel yanmalı motorlu versiyonların yanı sıra elektrikli versiyonlar da sunulacağı anlamına geliyor olabilir.

 

Kia başkanı Han-Woo Park markanın Hindistan planları için “Sadece harika otomobiller üretmekten daha fazlası için Hindistan’dayız. Hindistan otomobil piyasasında tüketicilere dünya standartlarında ürün ve servisler sunarak ve yerel topluma katkı sağlayarak yeni standartlar belirlemek istiyoruz.” dedi.

 

Kia Hindistan’da otomobil satma niyetini ilk olarak geçen yıl ülkenin Andhra Pradesh bölgesinde yeni bir fabrika açacağını açıkladığında göstermişti. Şu an inşaat halinde olan tesis gelecek yıl açılacak ve son aşamada yılda 300.000 otomobil üretme kapasitesine ulaşacak.

 

Kia’nın yeni giriş yaptığı Hindistan dünyanın en büyük beşinci otomobil piyasası ve ülkede yılda 3 milyondan fazla yeni otomobil satılıyor. 2020 yılı itibariyle Hindistan’ın dünyanın en büyük üçüncü otomobil piyasası olacağı öngörülüyor.

 

Kia’nın kardeş markası Hyundai 1996 yılından beri Hindistan’da varlık gösteriyor.

Son Güncelleme : 01 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo