SMMT yöneticisi Mike Hawes: Yanmalı motorlar geçiş döneminde büyük önem taşıyor

Ototeknikveri     31 Ocak 2018 03:50

İngiltere Motor Üreticileri ve Satıcıları Birliği (SMMT) yöneticisi Mike Hawes, yanmalı motorların elektrikli teknolojilere geçişte çok büyük önem taşıdığını, yeni yanmalı motorların azımsanmaması gerektiğini söyledi.

SMMT yöneticisi Mike Hawes: Yanmalı motorlar geçiş döneminde büyük önem taşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hawes, plug-in hibrit ve elektrikli otomobil satışlarında 2017’de %130’a varan artış yaşandığını ancak bu otomobillerin hala piyasanın sadece %5’ini temsil ettiğini belirtti. Bunun da bir geçiş sürecine ihtiyaç olduğunu gösterdiğini söyleyen Hawes “Alternatif enerjili taşıtlara olan ilgi çok hızlı artıyor ve yeni teknolojileri sadece takip etmekle yetinmeyip onlara öncülük de etmeliyiz ancak bu konuda atılacak her adım tüketiciyi ve gerekli yasal düzenlemeleri gözeten, sürdürülebilir yöntemlerle atılmalı.” dedi.

 

Hawes “İngiltere yanmalı motor teknolojilerindeki başarısıyla biliniyor, dünyanın en verimli ve etkin motoru Formula 1 için İngiltere’de üretiliyor. Bu bilgi birikimi ve deneyimi çöpe atmak yanlış olur. Alternatiflere olan talep hala yanmalı motorlar ile aynı düzeyde değil. Bu talep sürdürülebilir bir şekilde yapılanmalı.” diye konuştu.

 

Hükümet elektrikli taşıtlara verdiği desteği sadece piyasanın %1’inden azını oluşturan pilli elektrikli taşıtlarla sınırlandırmayı planlıyor.

 

Ek olarak, Hawes SMMT’nin İngiltere şehirlerinin düşük emisyonlu bölgeler oluşturmak için ortak bir yaklaşım benimsemesi gerektiğine inandığını söyledi. Şehirden şehire değişen kuralların müşterilerin – benzinli ve dizel de dahil - doğru teknolojiyi seçmekteki güvenini sarsabileceği ve karışıklık yaratabileceği düşünülüyor.

 

Hawes aynı zamanda Londra’daki bazı otobüs rotalarında kullanılan en yeni Euro 6 uyumlu yanmalı motor teknolojisinin yerel kirlilik seviyelerinde ciddi düşüşler elde edilmesini sağladığını belirtti.  

Son Güncelleme : 01 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo