Volvo ilk elektrikli otomobilini gelecek yıl çıkartacak

Ototeknikveri     31 Ocak 2018 01:30

Volvo çok sayıda elektrikli, hibrit ve yarı hibrit otomobil çıkartma planlarını daha önce açıklamıştı. Firmanın ilk sıfır emisyonlu otomobili 2019’da çıkacak.

Volvo ilk elektrikli otomobilini gelecek yıl çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni elektrikli otomobilin önizlemesi 2016’da 40.2 konseptiyle yapılmıştı. Model 40 serisine girecek ve bu serideki diğer otomobillerle benzer bir tasarıı paylaşacak.

 

Firmanın kompakt otomobillerinde kullanılan CMA platformunu temel alan coupe benzeri hatchback otomobilin geliştirme süreci devam ediyor. Volvo’nun Ar-Ge yöneticisi Henrik Green yeni modeli doğruladı ve modüler pil sistemiyle sunulacağını açıkladı.

 

Minimum elektrikli sürüş mesafesi henüz açıklanmadı ancak en üst donanım seviyelerinde pilin sunduğu sürüş mesafesinin 500 km’ye ulaşacağı biliniyor. Henrik Green en üst sürüş mesafesi hedeflerinin 500 km olduğunu, şu an geliştirme sürecinin tam ortasında bu hedef için çalıştıklarını doğruladı.

 

Volvo XC40 modelinin de tam elektrikli bir versiyonunu çıkartabilir. Firmanın yüksek performanslı otomobiller alt markası Polestar ise yeni tanıttığı Polestar 1’in yanı sıra üç model daha çıkartmayı planlıyor.

 

Polestar 2 sıfır emisyonlu orta boy sedan gelecek yılın sonunda çıkacak, bunu 2020 yılında Polestar 3 elektrikli crossover takip edecek. Polestar 4, 2020 yılı sonuna doğru muhtemelen Polestar 1’i temel alan bir cabriolet olarak aileyi tamamlayacak.  

Son Güncelleme : 01 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo