Yeni Audi A1, Q3 ve SQ2 bu yıl çıkabilir

Ototeknikveri     31 Ocak 2018 01:55

Audi’nin resmi ürün takvimi olduğu iddia edilen takvime göre, A1 Sportback ve Q3 modellerinin yeni nesilleri yıl bitmeden tanıtılacak. Bunun yanı sıra Q2’nin performans versiyonu SQ2 çıkacak.

Yeni Audi A1, Q3 ve SQ2 bu yıl çıkabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hindistan’da bir otomobil sitesi tarafından yayınlanan takvimin doğruluğu kanıtlanabilmiş değil, dolayısı ile bu tarihlere şüphe ile yaklaşabiliriz. Buna rağmen, Audi’nin SQ2 üzerinde çalıştığını biliyoruz ve elimizde Nurburgring’deki testlerde çekilmiş casus fotoğraflar var.

Standart Q2 ile kıyaslandığında en belirgin stil değişiklikleri daha agresif dış cephe, iç kabinde bazı güncellemeler ve “S” logolarının eklenmesi olacak. Otomobil gücünü Audi S3’ün 2.0 litre dört silindirli turboşarjlı benzinli motorundan (310 PS / 306 hp) alacak.

Audi Sport önümüzdeki iki yılda beş yeni performans modeli çıkartmayı planlıyor. RS Q2 modeli de Q5, Q7 hatta Q8 ile birlikte bunlardan birisi olabilir. SQ2 modeli Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkabilir.

Q3 lüks yarı kompakt crossover de yol haritasında yer alıyor. Audi, Merceded-Benz GLA, BMW X1 ve Volvo XC40 ile rekabet edecek yeni nesil üzerinde çalışıyor.

2019 Audi Q3 prototipleri kamuflajlı şekilde testlerde görüntülenmeye devam ediyor. Volkswagen Grubu’nun MQB platformunu temel alan Q33, 50 kg hafifleyecek ve Tiguan ile benzer motorlar kullanacak. Daha düşük modellerde önden çekiş, üst versiyonlarda ise Quattro dört çekişli sürüş sistemi sunulacak.

Önümüzdeki aylarda çıkması beklenen yeni nesil Audi A1 de ürün takviminde görülen modellerden. Lüks süpermini evrimsel bir stile sahip olacak ancak kaputun altında pek çok yenilik sunacak. Seridede en üst seviye S1’deki 250 hp 2.0 litre dört silindirli motor dahil üç ve dört silindirli motorlar yer alacak.

 

 

Son Güncelleme : 01 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo