YENİ FORD COURİER AİLESİ COMWEX'DE

Ototeknikveri     10 Kasım 2013 07:11

Yeni Ford Transit ve Tourneo Courier Türkiye\'de ilk kez Comwex Fuarı\'nda sergilenecek.

YENİ FORD COURİER AİLESİ COMWEX'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde ticari araç pazarında önemli bir paya sahip olan Ford, yeni Courier modeli ile küçük ticari segmentinde de yer almayı hedefliyor. Bu segmentte yer alan Fiat Fiorino, Peugeot Bipper ve Citroen Nemo gibi modellere rakip olacak Courier, Transit ve Tourneo olmak üzere iki farklı versiyona sahip olacak. Her iki seçeneğiyle ülkemizde ilk kez Comwex Fuarı'nda boy gösterecek Courier'ın geliştirilmesinde Ford Otosan mühendisleri de görev aldı. Ford’un Kocaeli Fabrikası’ndan sonra Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük otomotiv yatırımı ile inşa edilen Yeniköy Fabrikası’nda yılda 110 bin kapasiteyle üretilecek Courier serisi Ford’a hafif ticari pazarında yeni bir segmentin kapılarını açacak ve 2014 yılında yollarla çıkacak.
 
 
Güçlü, yukarı doğru yükselen omuz hattı, ince farları ve yükseğe monteli ayırt edici trapezoid ızgarasıyla Tourneo Courier; gerek iç tasarımı gerekse dış tasarımı bakımından güçlü çizgilerin üstün kalite ve yüksek işçilikle tamamlandığı, Ford’un küresel tasarım dilinin dinamik karakterini ortaya koyuyor. Tourneo Courier’in arkasındaki ikili sürgülü kapı, sınıfının en iyi genişliğini sunarak araca binme kolaylığı yaratırken, katlanabilir 60/40 arka koltuklar esneklik sağlıyor. 
 
 
Bütün özellikleriyle Tourneo Courier, Ford’un, Fiesta ve B-MAX gibi modellerde de uygulama alanı bulan en yeni küresel küçük araç platformuna dayanıyor. Toplam uzunluğu 4.16 metre olan yeni model, kompakt bir arabanın çevik sürüş özelliğini ve manevra kabiliyetini kendinde toplarken, eşyalar için cömert bir hacim sağlıyor. Akıllı depolama özellikleri, bagaj alanında birden çok yüksekliğe ayarlanabilir paket tepsisini, A4 dokümanları ile küçük laptopların depolanmasına izin veren bir “mega-centre” konsolu ve tepe üstü depolama alanlarıyla sürücü koltuğu altında bir depolama çekmecesini içeriyor. Enstrüman panelinin ortasındaki cihaz yuvası;, telefonlar ve seyir sistemleri de dahil olmak üzere mobil cihazları yerleştirme, monte etme ve şarj etme imkanı sunuyor. 
 
 
Tourneo Courier aynı zamanda Acil Durum Yardım Sistemine sahip Ford SYNC, Ford SYNC AppLink, Arka Görüş Kamerası, Kolay Yakıt Sistemi ve Ayarlanabilir Hız Sınırlayıcı ile göğüs kafesi koruyucu hava yastıkları, baş koruyucu perde hava yastıkları, diz hava yastıkları ve ikinci sıra emniyet kemeri uyarıcıları gibi sınıfında öncü bir dizi güvenlik özellikleri de sunacak.  Ford Tourneo ve Transit Courier modellerinde, 1.0 litreik 100 hp güç üreten ödüllü turbo benzinli Ecoboost, 1.5 litrelik 75 hp güç üreten turbo dizel TDCİ ve 1.6 litre 95 hp güç üreten turbo dizel TDCİ motorlar görev yapacak.
 
 

Son Güncelleme : 10 Kasım 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo