2018 Kia Cee’d: yeni modelin iç kabinine ilk bakış

Ototeknikveri     02 Şubat 2018 02:10

Kia’nın üçüncü nesil Cee’d serisinin iç kabini görüntülendi. Marka bir crossover SUV ve Mercedes CLA benzeri bir station model planlıyor.

2018 Kia Cee’d: yeni modelin iç kabinine ilk bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üçüncü nesil Kia Cee’d Mart ayındaki Cenevre Motor Show’da tanıtılacak. Volkswagen Golf ve Ford Focus ile rekabet edecek yeni modelin iç kabini casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.

 

Kış testinde bir mola esnasında çekilen fotoğraflarda otomobilde büyük bir multimedya ekranı olduğu görülüyor. Ekran daha önceye kıyasla yüksekte konumlandırılmış ve çevresinde bir çift havalandırma girişi var. Direksiyon öncekinden daha büyük görünüyor. Konsolun en üzerinde bir hoparlör var gibi görünüyor. Orta konsolda USB, AUX-IN ve SD kart soketleri de görülebiliyor.

 

Üçüncü nesil Cee’d modelinin crossover ve station versiyonları da çıkacak. Kia 2018 yılından “Cee’d yılı” olarak bahsediyor. Standart beş kapılı hatchback modelin hemen ardından yaz aylarında performans odaklı GT versiyon çıkacak. Diğer yeni versiyonlar ise Mercedes CLA’ya rakip bir station ve Mercedes GLA’ya rakip bir crossover olacak. Talebin az olması nedeniyle üç kapılı hatchback satıştan kaldırılacak.

 

Otomobilin çıkmasına bir yıldan fazla zaman olsa da standart hatchback model şimdiden Avrupa yollarında test edilirken görüntülendi. Tamamen yenilenen Cee’d Kia’nın yeni Rio süpermini modelinin çıkışını takip ediyor. Ağır kamuflaj altında bile yeni hatchback otomobilin pek çok tasarım özelliğini küçük kardeşinden aldığı anlaşılıyor. “Kaplan burnu” tipi ön panjur, alışıldık LED gündüz sürüş ışıkları ve daha dik kaput kamuflaja rağmen görülebiliyor.

 

Dikkatli bakanlar yeni Hyundai i30 ile benzer bir pencere hattı görebilir. Bu bir tesadüf değil, iki model de aynı platformu ve motor seçeneklerinin büyük kısmını paylaşıyor.

 

İç kabinde Cee’d modelini Sportage ve Niro ile aynı seviyeye getirmek için kalite ve teknoloji bakımından bir sıçrama bekleniyor. İ30 ile benzer boyutlara sahip olacak, eskiye kıyasla daha uzun, daha geniş ve daha alçak Cee’d bacak mesafesi ve bagaj kapasitesi bakımından da gelişecek.  

Son Güncelleme : 02 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo