Genesis GV80, Range Rover Velar ile rekabete hazırlanıyor

Ototeknikveri     02 Şubat 2018 05:36

Hyundai’nin lüks alt markası Genesis, Santa Fe’yi temel alarak daha büyük ölçeklerle lüks bir SUV geliştiriyor.

Genesis GV80, Range Rover Velar ile rekabete hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kuzey Kutup Dairesi’nde testte görüntülenen otomobil firmanın 2020’ye kadar çıkması beklenen iki SUV’sinden birinin prototipi. Otomobil Hyundai Santa Fe’den daha büyük olacak. Bunu görüntülenen prototipin geniş aks mesafesi ve uzun kaportasından da anlıyoruz. Modelin temelleri G80 sedan ile paylaşılacak. İki ve dört çekişli sürüş sistemleri ile sunulacak SUV’in üç oturma sırası bulunacak.

 

Modele ilham verenlerden birisi de GV80 konsepti. Genesis konsepti geniş dört koltuklu iç kabin ile geçen Nisan ayında New York Motor Show’da tanıtmıştı.

 

Genesis mühendislerinin Santa Fe’den geliştirilmiş test aracını İskandinavya’da yeni süspansiyon ve güç aktarma organlarını test etmek için kullandığı düşünülüyor. Bunun ardından daha kapsamlı bir üretim öncesi otomobil ortaya çıkacak. Otomobillerin erken geliştirme aşamalarında bu yaygın olarak rastlanan bir uygulama.

 

Genesis’in üretim modeli SUV’sinin elektrikli olacağı neredeyse kesin. GV80 konsepti plug-in hidrojenli yakıt hücreli bir sistem kullanıyordu. Otomobilin son halinde ise daha geleneksel pilli bir sistem bulunabilir.

 

Yeni SUV Genesis’in büyüme planlarında önemli bir yer tutacak. Marka özellikle SUV talebinin yüksek olduğu bölgelere odaklanıyor. Markanın sözcüsü Amerika, Çin, Kore ve Orta Doğu’ya öncelik vermeye devam edeceklerini belirtti.

 

2015’te bağımsız bir marka haline gelişinden bu yana Genesis G80 ve G90 sedan otomobiller piyasaya sürdü. G70 modeli ise 2018’in sonuna kadar piyasada olacak. Bunu takiben marka iki SUV modelinden ilkini çıkartacak. Ardından portföye spor coupe eklenecek.

 

Avrupa markanın radarında ancak firma sözcüsü diğer bölgelerde gerçek bir iz bırakana kadar asıl önceliği Avrupa’ya vermeyeceklerini söylüyor.

 

Genesis’in spor coupe modelini 2020’de Avrupa piyasasına girmek için kullanması bekleniyor. Böyle bir strateji Genesis’in bölgede zaten iyi bilinen bir marka olan Hyundai’den daha farklı alternatifler sunması bakımından faydalı olacaktır.

 

Hyundai daha önce Genesis adı ile sattığı sedan otomobili de portföyünden kaldırarak Genesis markası için yer açtı.

 

 

Son Güncelleme : 04 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo