Yeni Peugeot 4008 coupe-SUV 2020’de çıkacak

Ototeknikveri     05 Şubat 2018 01:53

Peugeot’un SUV serisine katılacak 4008’in nasıl görüneceği yeni resimlerle ortaya çıktı.

Yeni Peugeot 4008 coupe-SUV 2020’de çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot 2008, 3008 ve 5008 SUV modellerinin başarısını sportif ve şık dördüncü modeli ile daha da güçlendirmek istiyor. 4008 adını alması beklenen model diğerlerine kıyasla daha coupe benzeri bir tasarıma sahip olacak ve Toyota C-HR gibi otomobiller ile rekabet edecek. Yeni SUV, 2020 yılında piyasada olacak.

 

Peugeot bu yeni modelde BMW gibi Alman markalarının coupe-SUV sektöründeki başarısından ilham aldı. Yeni otomobil için mevcut 3008 modeli temel alınacak. Otomobil daha kıvrımlı bir dış cephe, eğimli bir tavan çizgisi ve küçültülmüş yan pencereler ile gelecek.

Modelde bıçak ağzı biçimli LED gündüz farları, daha agresif bir ön panjur ve arkada özgün tek parça ışık çubuğu yer alacak. Daha şık profil 4008’in stil odaklı olmayan ana akım SUV’lere kıyasla avantaja sahip olacak ve üst seviye crossover otomobillerle rekabet edecek.

Peugeot CEO’su Jean Phillipe Imparato firmanın SUV portföyünde başka yenilikler de olabileceği sinyalini verdi. Imparato “İki yıl önce önümüzdeki iki yıl içinde beş yeni SUV çıkartacağız demiştik. Bunu başardık, Avrupa’da üç, Çin’de iki model çıkarttık. Şimdi kendi DNA’mıza geri dönme zamanı. Piyasa güçlü ve SUV serimizin büyümesini devam ettirebileceğiz.” dedi.

Imparato aynı zamanda tüm Peugeot modellerinin firmanın dijital kontroller ve küçük bir direksiyon ile inovatif i-Cockpit özelliğine sahip olacağını söyledi. 4008 için, daha alçak ve sportif bir sürüş pozisyonu ile 3008’in kabini uyarlanacak.

 

Tavan çizgisine rağmen, 4008 beş koltuklu formda sunulacak. 3008 ve 5008’de olduğu gibi, otomobil PSA’nın en yeni EMP2 modüler platformunu kullanacak. Öte yandan, mühendisler özgün bir süspansiyon sistemi ile 4008’in sürüşünü kardeş modellerinden daha akıcı hale getirmeyi hedefliyor.

Motor serisi üç silindirli PureTech turbo benzinli motorla, ayrıca 1.6 ve 2.0 litre dört silindirli BlueHDi dizeller ile başlayacak. DS 7 Crossback modelinden 1.6 litre THP motor da transfer edilecek.

 

Seride iki hibrit versiyon da bulunacak. Her iki hibrit model de 1.6 litre THP motoru kullanacak. Bunun yanında modellerden birisinde ön kısma monte edilen 243 hp elektrikli motor da bulunacak. Diğer modelde ise (GT ya da Gti adını alacak) her iki aksta da toplam 304 hp güç sağlayan elektrikli motorlar bulunacak ve dört çekişli sürüş sistemi beraberinde gelecek.  

Son Güncelleme : 05 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo