Nissan-Infiniti’den beş yılda altı elektrikli otomobil

Ototeknikveri     06 Şubat 2018 01:23

Leaf ile Nissan lider elektrikli otomobil üreticilerinden birisi haline gelmişti. Firma şimdi daha da fazlasını planlıyor.

Nissan-Infiniti’den beş yılda altı elektrikli otomobil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi önümüzdeki bel yılda altı yeni elektrikli otomobil çıkartacak. Bunlardan dördü Nissan logosu ile, ikisi ise Infiniti markasından çıkacak.

 

Firmanın planları güç aktarım mekanizmalarından sorumlu yönetici Toshihiro Hirai tarafından açıklandı. Nissan’ın planları Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı’nın daha geniş kapsamlı stratejisinin bir parçası. Grup bünyesinde 2022 yılına kadar 12 yeni elektrikli otomobil çıkacak. Bunlardan altısı Nissan ve Infiniti’den çıkarken, diğer altısı ise muhtemelen Renault ve Mitsubishi tarafından paylaşılacak. Dacia ve Datsun markaları ile de elektrikli modeller çıkması söz konusu olabilir.

Nissan’ın modelleri hibrit ya da plug-in hibrit değil tam elektrikli olacak. Bu da firmanın planlarını daha da heyecan verici hale getiriyor.

 

Renault-Nissan-Mitsubishi grubu şu anda dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi. 2017’nin ilk çeyreğinde grup bünyesinde 36.723 elektrikli otomobil satıldı. Bu rakam Tesla’nın 24.950 adet satışından bile daha fazla. Fransız – Japon otomobil grubu Nissan Leaf modelinin yanı sıra, Renault Zoe ve Mitsubishi Outlander PHEV gibi elektrikli modellere sahip.

Zoe’ye ek olarak Renault Twizy şehir içi ulaşım aracını da üretiyor. Bunun yanı sıra Avrupa piyasası için Kangoo ve Master hafif ticari araçlar ve Güney Kore için Renault Samsung SM3 (Fluence ZE) üretiliyor.

Nissan Amerika’da uzun elektrikli sürüş mesafesi sunan yeni plug-in hibrit modeller piyasaya çıkartmayı da planlıyor. Firma ayrıca gelecek yıllarda ana akım modellerinden birisini tam elektrikli sürüş sistemiyle sunacak. Bunun hangi model olacağı üzerinde tartışmalar devam ediyor ancak şu an en güçlü adaylar Altima ya da Maxima gibi sedanlar ya da Murano ve Pathfinder gibi crossover otomobiller gibi görünüyor.

 

Son Güncelleme : 06 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo