2019 Hyundai Santa Fe Kore’de Kona benzeri görünümü ile ortaya çıktı

Ototeknikveri     07 Şubat 2018 03:50

Hyundai Güney Kore yeni nesil Santa Fe’nin ilk resmi fotoğraflarını ve detaylarını yayınladı.

2019 Hyundai Santa Fe Kore’de Kona benzeri görünümü ile ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kona ve Nexo gibi markanın en yeni modellerinden esinlenen bir stile sahip olan 2019 Hyundai Santa Fe büyük ön panjur ve ince farlarla dikkat çeken cesur bir ön kısım tasarımı sunuyor.

 

SUV’nin iç kabini de tamamen yeni bir görünüme kavuşmuş. Yeni konsol ve orta konsol, bağımsız ekranlı multimedya sistemi ve kullanım alanının genişliği ile araç sahiplerini kaliteli, lüks ve konforlu bir iç mekan karışılıyor.

 

Kontrol panelinin bir kısmı dijital görünüyor ancak fotoğrafta bunu tam anlayamıyoruz. İki renk tonlu deri kaplama, çok fonksiyonlu direksiyon, arka hava girişleri, elektrikli aynalar ve iki bölgeli klima kontrolü diğer dikkat çeken özelliklerden.

 

Hyundai 2019 Santa Fe’nin akıllı telefon bağlantısı, kablosuz şarj, Apple CarPlay, MirrorLink ve direksiyon üzerindeki buton ile aktive edilebilen ses tanıma sistemi ile geldiğini belirtiyor.

 

Markanın Nissan X-Trail/Rogue rakibi ayrıca ileri çarpışma uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı, sürücü uyarısı, ön bölge için çarpma önleyici sistem gibi bir dizi sürüş yardım sistemi ile geliyor.

 

Dördüncü nesil Santa Fe 4770 mm uzunluğunda (önceki modele kıyasla 70 mm daha fazla) ve 1890 mm genişliğinde (10 mm daha fazla). Otomobilin aks mesafesinin de uzadığı biliniyor ancak Hyundai henüz bununla ilgili rakamı vermedi.

 

2019 Hyundai Santa Fe, Güney Kore’de 2.0 litre benzinli motor ve 2.0 litre ve 2.2 litre dizel motorlardan oluşan üç farklı seçenekle sunulacak. Bunlara sekiz vitesli otomatik şanzıman eşlik edecek.

 

Gelecekte başka motor ve şanzıman seçeneklerinin çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor ancak otomobil üreticisi SUV’de sürüş gücünü sürüş moduna göre aktif şekilde kontrol eden HTRAC elektronik dört çekişli sürüş sisteminin bulunacağı bilgisini verdi.

 

Yeni modelin başlangıç fiyatı 28.9 milyon yuan (26.512 dolar) olacak. En üst donanım seviyesinde bu fiyatın 36.8 milyon yuan’a (33.760 dolar) kadar çıkması bekleniyor. Karşılaştırma yaparsak, 2018 Hyundai Santa Fe ABD’de 29.350 dolar’dan satın alınabiliyor.

 

SUV’nin Avrupa versiyonunun lansmanı önümüzdeki bir ay içinde 2018 Cenevre Motor Show’da yapılacak.

 

Son Güncelleme : 08 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo