Pininfarina’dan HKG için iki kapılı coupe konsepti

Ototeknikveri     08 Şubat 2018 03:32

Pininfarina, Hong Kong merkezli Hybrid Kinetic Group (HKG) için HK GT konseptini tasarladı. Konsept mikro türbin jeneratörlü elektrik teknolojisi ile geliyor.

Pininfarina’dan HKG için iki kapılı coupe konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki resmi yayınlanan dört kişilik model mikro türbin jeneratör sayesinde daha uzun elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Şu aşamada GT ile ilgili veriler açıklanmadı ancak yeni elektrikli teknoloji geçen yıl konsept formunda tanıtılan HKG’nin K550 ve K750 SUV’leri ve H600 sedan otomobilde de 1000 kilometre sürüş mesafesi ve 50.000 şarjlık kullanım ömrü sunan pil paketleri ile yer alıyordu.

 

HKG’nin 2017 konseptleri elektrikli motorlarla 811 hp güç çıkışına sahipti. Sedan otomobil 2.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. GT modelinde bu süre daha da kısalarak Tesla Model S’ye yaklaşabilir (2.4 saniye).

Pininfarina’nın tasarımcıları konseptin dış cephesine “İtalyan klasik mimarisi” diye tanımladıkları stili uyguladı. Bunun yanı sıra HKG’nin 2017 konseptlerindeki tasarım dili de devam ettirilmiş. Bu otomobiller büyük ön panjurlar ve ince farlar ile geliyordu.

 

Modellerin aynı tasarım dilini paylaştığı bu yaklaşım yeni markalar arasında çok yaygın. Bu sayede markanın tüm modelleri anında fark edilen ortak bir kimliğe sahip oluyor. HKG’nin konsept modellerinin tamamı GT ile birlikte Cenevre Motor Show’da tanıtılacak.

 

HKG ve Pininfarina 76 milyon dolarlık bir teknik işbirliği kapsamında birlikte çalışıyorlar. Hong Kong merkezli HKG’nin mevcut portföyünde elektrikli bir otobüs ve biyoetanol, propan ya da doğal gaz ile çalışabilen bir otomobil de bulunuyor.

Son Güncelleme : 10 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo