Elektrikli Hyundai Kona Cenevre Motor Show’da tanıtılacak

Ototeknikveri     08 Şubat 2018 04:17

Hyundai’nin Ioniq’ten sonraki ikinci elektrikli otomobili Kona küçük SUV’nin yeni versiyonu olacak. Otomobil tek şarjla 470 km gidebilecek.

Elektrikli Hyundai Kona Cenevre Motor Show’da tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai ikinci elektrikli otomobilini Mart ayında Cenevre Motor Show’da tanıtacak. Kona küçük SUV’nin elektrikli versiyonu 470 km’ye varan elektrikli sürüş mesafesi sunacak. Otomobil yaz aylarında muhtemelen iki farklı kapasitede pil seçeneği ile çıkacak.

 

Markanın 2016’da çıkan ilk elektrikli otomobili Ioniq’in elektrikli sürüş mesafesi 280 km. Yeni elektrikli modelin sürüş mesafesi bundan 189 km daha fazla olacak.

 

Hyundai Kona Electric hem sürüş yardım sistemleri hem de iç kabindeki kullanım kolaylıkları bakımından yüksek teknoloji ile gelecek. Sürüş yardım sistemlerinin kapsamı henüz açıklanmadı ancak otonom sürüş özelliklerinin sunulması bekleniyor. Otomobilde Volkswagen Grubu’nun trafik sıkışıklığı asistanına benzer şekilde direksiyon, gaz ve freni 60 km/s hıza kadar kontrol edebilen bir sistem bulunabilir.

 

Hyundai küçük SUV’nin elektrikli versiyonunu hazırladığını geçen yıl açıklamıştı. Firma aynı zamanda A segmenti bir SUV ve Santa Fe’den daha büyük en üst seviye E segmenti bir SUV hazırlıyor. Dördüncü nesil Santa Fe gelecek ay Cenevre’de Kona Electric ile birlikte tanıtılacak.

 

Kona Electric’in stili şu anda kamuflaj altında gizleniyor ancak stilin standart Kona modelinden belli bir düzeyde farklı olması bekleniyor. Hyundai’nin yayınladığı ipucu görselinde tasarımın çok az bir kısmı açığa çıkartılmış ancak ön panjurun çevresinin farklı olduğu görülüyor.

 

Hyundai Kona Electric için büyük umutlar besliyor. Standart Kona şu anda Tucson ve i30 modellerinin gerisinde satış rakamlarına sahip ancak her ikisi de bu yaz aylarında çıkacak elektrikli ve dizel versiyonların satış rakamlarını artırması bekleniyor.

 

Yeni model, Hyundai Grubu’nun düşük emisyonlu modeller geliştirme takviminde en yeni ürün olarak yer alıyor. Kısa süre önce tanıtılan Nexo SUV ise markanın hidrojen yakıt hücreli otomobil çalışmalarını temsil ediyor. Grubun 2025 yılına kadar 16 elektrikli otomobil çıkartma planlarının bir parçası olan Kia Niro elektrikli otomobil de bu yıl içinde satışa çıkacak.

 

Küçük bir SUV olarak Kona Electric sektördeki en hızlı büyüyen segmente giriyor ve Hyundai’ye şu an Nissan Leaf ve Renault Zoe’nin hakim olduğu Avrupa’da elektrikli otomobil satışlarına öncülük etme fırsatı verebilir.  

Son Güncelleme : 10 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo