Güncellenen Skoda Fabia Cenevre Motor Show’a geliyor

Ototeknikveri     09 Şubat 2018 01:54

Makyajlı Skoda Fabia, LED farlar ve arka lambalar, dört yeni 1.0 benzinli motor seçeneği, yeni sürüş yardım sistemleri ve 6.5 inç ekranlı “Swing” multimedya sistemi ile geliyor.

Güncellenen Skoda Fabia Cenevre Motor Show’a geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Fabia tasarım ve teknoloji alanındaki gelişmeleri ile başarı hikayesinde yeni bir bölüm daha açıyor. Popüler küçük otomobil ön ve arka kısımlarda yenilenen stili, LED farlar ve arka lambalar ve şık iç kabini ile şimdi her zamankinden daha da çekici. Verimli 1.0 benzinli motorlar, ayrıca yeni sürüş yardım sistemleri Skoda Fabia’nın sofistike karakterini vurguluyor. Revize edilen model Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Piyasaya çıkış tarihi ise 2018’in ikinci yarısı içinde olacak.

 

İç ve dışta yeni tasarım özellikleri

Ön ve arka kısımlardaki tasarım güncellemeleri otomobile üst sınıf bir görünüm kazandırıyor, yeni çerçeveleri ve aydınlatma teknolojileri ile farlar ve ön sis lambaları da otomobile tazelik katıyor. LED farlar ve LED arka lambalar Fabia’da ilk kez sunuluyor. Alaşım jant seçenekleri de genişletilmiş, hatchback için 18 inç boyutlu seçenek eklenmiş. Yeniden tasarlanan yönetim paneli, konsolda yeni trim şeritleri ve koltuklarda iki renk tonunun birarada kullanılması iç kabine asil bir hava veriyor.

Ekonomik ve canlı benzinli motorlar

Skoda Fabia’nn motor serisi her biri üç silindirli ve 1.0 litre kapasiteli dört benzinli motordan oluşacak. MPI motorlar indirekt enjeksiyonlu ve 44 kW (60 hp) ve 55 kW (75 hp) güç çıkışları ile geliyor. İki TSI motor ise turboşark ve direkt enjeksiyon özelliklerine sahip. Bu motorların güç çıkışları ise 70 kW (95 hp) ve 81 kW (110 hp). Her iki TSI motor da benzin partikül filtresi ile donatılmış. Motorların en güçlüsü opsiyonel olarak 7 vitesli DSG şanzımanla kullanılabiliyor. Sofistike benzinli motorlara odaklanarak, Skoda küçük otomobil segmentindeki hedef grupların ihtiyaçlarını dikkate alıyor. Gelişmiş ekonomi ve sıradışı emisyon performansı ile modern üç silindirli motorlar tutumlu dizel motorlarla benzer seviyede yakıt verimliiği sunuyor.

 

Güvenlik ve kolay kullanım için yeni sürüş yardım sistemleri

Sürüş yardım sistemi seçeneklerini genişleterek Skoda Auto bir kez daha üst sınıflardaki teknolojileri küçük otomobil segmentine taşımış oldu. Yeni Kör Nokta Tespit özelliği sürücüyü kör noktada başka bir taşıt olduğunda ya da çok şeritli yollarda arkadan hızla başka bir araç yaklaştığında uyarıyor. Arka Trafik Uyarısı ise otomobilin arkasındaki trafiği tarıyor ve geriye doğru sürerken çarpma riski oluştuğunda sürücüyü uyarıyor. Bir diğer yeni özellik de Işık Asistanı. Bu sistem önden gelen trafik algıladığında otomatik olarak kısa farları çalıştırıyor.

 

“Swing” multimedya sistemi artık 6.5 inç ekran ve Skoda Connect ile geliyor

“Swing” multimedya sistemi artık 6.5 inç ekran ile geliyor ve sürücülere Skoda Connect mobil online servislerinin tamamından faydalanma imkanı veriyor. Ayrıca, “Amundsen” navigasyon sistemiyle donatıldığında Skoda Fabia’da gerçek zamanlı trafik bilgilerine ulaşılabiliyor.

Bu arada, inovatif SmartLink+ teknolojisi Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM ve SmartGate desteği sunuyor.

 

Daha fazla “Simply Clever” özelliği

Skoda’nın imzası niteliğindeki, “Simply Clever” adını verdiği pratik çözümler yeni Skoda Fabia’da artık daha da fazla. Örneğin yakıt deposu kapağındaki buz kazıyıcı artık lastik diş derinliğini ölçmek için de kullanılabiliyor. Otomobile ayrıca arka koltuklar için USB portları eklenebiliyor. Çift taraflı bagaj paspası bir diğer pratik özellik. Skoda Fabia Combi’nin bagajındaki yan bölümde ise taşınabilir LED fener bulunuyor.

 

Skoda portföyünün önemli bir parçası

Skoda Fabia firmanın model portföyünde önemli bir yer tutuyor. Küçük otomobil segmentinde dünya çapında çok satan bir model olan Fabia, 1999’dan bu yana 4 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Mevcut üçüncü nesil model tek başına 500.000 adetten fazla satıldı. Skoda Fabia’nın en çok ilgi gördüğü piyasalar Almanya, İngiltere ve Polonya. Skoda Fabia Combi ise özellikle Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’da popüler.

Son Güncelleme : 10 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo